Ismét bezárnak a zsinagógák

A Dohány utcai zsinagógában a nagyünnepi istentiszteleket viszont megtartják szigorú járványügyi szabályok betartása mellett.

A fertőzöttek száma egyre jobban emelkedik, ezért több hitközségi körzeti elnök iránymutatást kért az istentiszteletek megtartására vonatkozóan.

A Mazsihisz krízismenedzsment döntéshozói konszenzusban úgy határoztak, hogy a zsinagógai istentiszteleteket 2020. augusztus 28-tól határozatlan időre felfüggesztik.

 A Dohány utcai zsinagógában azonban várhatóan megtartják a nagyünnepi istentiszteleteket, ennek azonban szigorú feltételei vannak:

1., Zsinagógánkba maximum 500 fő tartózkodhat. Ez az 500 is csak az előre megváltott jegyen szereplő templomszékben ülhet.

2., A maszk viselése KÖTELEZŐ. A maszkot bent tartózkodás alatt mindvégig hordani kell, és a résztvevők a helyüket csak halaszthatatlan esetben hagyhatják el. A maszk levétele, vagy helytelen használata esetén az illetőt a többiek védelme érdekében a Zsinagóga elhagyására fogják felkérni.

3., Előzetes regisztráció és jegyvásárlás kötelező. A jegy ára 2000 Ft, mely megvásárolható szeptember 1-től, hétköznapokon 9-13 óra között Grosser Balázsnál a Wesselényi utca 7. szám alatt található Talmud-Tórában. Jegyvásárlás az I-tentisztelet előtt már nem lehetséges. Belépés csak a jegy felmutatásával történhet.

4., Mivel csak kijelölt helyekre lehet majd ülni, így a szervezők nem tudnak tekintettel lenni arra, hogy valakinek akár évtizedek óta megszokott helye van” – fogalmaz a közlemény a Mazsihisz honlapján.

 

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp