Elfogták a 16 éves izraeli lányt megerőszakoló összes férfit

Az izraeli rendőrség közleménye szerint felgöngyölítették az ügyet. Az áldozat vallomását hitelesnek találták, amelyet számos bizonyíték támaszt alá.

Sokkolta a közvéleményt az a hír, hogy nagyjából két hete Eilaton csoportos erőszak áldozata lett egy 16 éves lány a Vörös-tenger Hotelben.

Az izraeli rendőrség csütörtöki tájékoztatása szerint elfogták az összes gyanúsítottat, írja a jpost.com.

„Az áldozat vallomását hitelesnek találtuk, amelyet több bizonyíték is alátámaszt”, jelentették be.

A nyomozó csoport összesen 17 olyan személyt kutatott fel, akiknek feltételezhetően köze volt a szörnyű ügyhöz. Közülük 14 férfit letartóztattak, 10 gyanusított fiatalkorú, 4 pedig már hivatalosan is felnőttnek számít. Az őrizetbe vettek közül 3 főt szigorú korlátozások mellett elengedték a rendőrségről.

A hotel, ahol az erőszak történt

Az egyik legfőbb gyanusított azt állította a sajtónak, hogy nem vett részt az erőszakban, hanem segíteni próbált az áldozatnak.

„Eljön még az igazság ideje”, mondta, azonban később elismerte, hogy kamerával folyamatosan rögzítette a lány megerőszakolását, de továbbra is kitartott amellett, hogy nem vett részt magában a bűncselekményben.

A férfi és két másik gyanusított letartóztatását 6 nappal meghosszabbították a rendőrök.

tüntetés a nők elleni erőszak felszámolása érdekében Izraelben

Az izraeli rendőrség nagyjából két hét alatt göngyölítette fel az ügyet, amelyen több mint 20 nyomozó dolgozott. Állításuk szerint minden részletre kiterjedően feltárták a bűncselekményt.

Az áldozattal, aki súlyos lelki sérüléseket szenvedett az erőszak során, egy fiatalkorúakra szakosodott nyomozó foglalkozott. A lány és a barátja, akivel együtt utazott Eilatra, szigorú rendőrségi védelem alatt áll.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp