Új trend a TikTokon: tinédzserek holokauszt áldozatoknak maszkírozzák magukat

Egyre nagyobb divatba jön a közösségi oldalon, hogy fiatalok képzeletbeli karakterek bőrébe bújva posztolnak magukról videót. A kritikusok szerint felháborítóan érzéketlen dolog holokauszt áldozatokat imitálni.

A TikTok közösségi platformon jelenlévő fiatalok egyik új „hóbortja”, hogy elhalálozott holokauszt áldozatok bőrébe bújva készítenek magukról videót, akik a mennyből beszélnek a nézőkhöz. A zsidó felhasználókat sokkolta az ötlet.

A legtöbb klipben fiatal nők és tinik játsszák el a túlvilágról jelentkező áldozatok történetét a helyzethez illő szakadt ruhákban és sérüléseket, égésnyomokat imitáló sminkben.

A videók majdnem mindig említik Auschwitzot és gyakran használják Bruno Mars “Locked out of Heaven” című dalát.

A klipeket több tízezren nézték meg eddig és számos pozitív reakciót kaptak a TikTok közönségétől.

A sorozat egy szélesebb körű TikTok trend, a nézőpont videók egyik fajtáját képezik. A nézőpont videókban minden esetben valamilyen kitalált helyzetet játszanak el a szereplők.

A TikTok nem kommentálta a trendet a Times of Israel szerint, de úgy tűnik, hogy egyik szabályzatát sem sérti ez az új divat, amely nem minősül gyűlöletbeszédnek.

Az egyik videó készítője azt nyilatkozta, hogy azért csinált kisfilmet zsidó nagyanyja történetéről, hogy minél több emberben tudatosítsa a holokausztot és felhívja a figyelmet arra, hogy valóban léteztek gázkamrák.

Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy zsidók-e a legtöbb videó készítői.

Egy Los Angeles-i TikTok felhasználó rosszul informáltnak és teljesen érzéketlennek titulálta azokat, akik ilyen kisfilmeket készítenek magukról.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp