Kamerákkal védenék a Cipők a Duna-parton emlékművet

A Duna-parti cipőkön kívül az utóbbi időben többször megrongált Roma Holokauszt Emlékművét is bekamerázná a Fővárosi Önkormányzat.

„Ne gyalázhassák meg se vandálok, se rasszisták többé a Roma Holokauszt Nehru parton található emlékművét!” – írja Facebook-posztjában Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes. A bejegyzés szerint a térfigyelő kamerák kihelyezéséről szóló határozat a fővárosi közgyűlés augusztus 27-i ülésén szerepel előterjesztésként.

A Cipők a Duna-parton holokauszt-emlékmű (Fotó: MTI/Kallos Bea)

A Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes által benyújtott előterjesztésben az szerepel, hogy a Cipők a Duna-parton, illetve a Roma Holokauszt Emlékmű kiemelten érzékeny alkotásnak számítanak rongálás szempontjából. Egy másik előterjesztésben a Cipők a Duna-parton emlékmű felújításáról fog dönteni a közgyűlés.

A Roma Holokauszt Emlékművét az utóbbi időben többször is megrongálták, idén júniusban a „Cigányirtás = bűnözésirtás” feliratot írták rá, tavaly nyáron pedig Soros Györgyöt „küldték” gázkamrába az emlékművet meggyalázót.

A Cipők a Duna-parton emlékmű kapcsán a jobbikos Kulcsár Gergely köpködése vált korábban ismertté. Az is nagy felháborodást okozott, hogy egyesek szerelemlakatokat tettek a Dunába lőtt zsidóknak emléket állító alkotásra.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp