Elhallgatta a kormánysajtó a Mazsihisz nyilatkozatát

Nem közölte a Mandiner a Mazsihisz válaszát az általa feltett kérdésekre Bíró László jobbikos képviselő ügyével kapcsolatban. A Mandiner azt akarta tudni, elítéli-e a szervezet az ellenzéki jelölt antiszemitizmusát, ám a Mazsihisz ennél komplexebb választ adott.

A Mandiner kérdésekkel kereste meg a Mazsihiszt Bíró László jobbikos képviselő antiszemita kijelentései ügyében, akit az ellenzék közös jelöltjeként akartak indítani Borsod-Abaúj Zemplén megyében az időközi választásokon. A kormánypárt számára nagy a tét, ugyanis e mandátum nélkül nincs a Fidesz-KDNP-nek kétharmados többsége a Parlamentben.

A Mandiner arra volt kíváncsi, mit gondol a zsidó egyház arról, hogy Bíró László Budapestet Judapestnek nevezte, az izraeli turistákat pedig „tetűcsúzdásoknak”, megfontolnák-e az ellenzéki pártok helyében a jelölt leváltását.

Korábban ugyanis Bíró így fogalmazott: „A kutyám majd megveszik amikor a »tetűcsúzdások« elmennek a ház előtt. Dolgoznak barátaim a szállodaiparban, elmondják mi a helyzet” – ezzel arra utalt, hogy lengyel, orosz és izraeli haszid zsidó turisták látogatják a környékbeli szállodákat.

A Mazsihisz a következő választ adta a Mandiner kérdésére, amelyet azóta a portál sehol sem közölt:

A Mazsihisz minden, bármely etnikai, vallási csoport, szexuális kisebbség elleni uszítást egyaránt elítél teljesen függetlenül attól, melyik politikai csoportosuláshoz tartozik az, aki ilyeneket mond. Ha Bíró László ilyen kijelentéseket tett, akkor természetesen az ő kijelentéseit is. Ahogy a frissen kitüntetett Raffay Ernő történész hosszú, nyílt zsidózását is, amely egy most előkerült felvételen hallható. Minden pártpolitikai különbségtétel nélkül ítéljük el mindkét közéleti szereplő antiszemita megnyilvánulásait, részrehajlás nélkül. Ez így volt és így is marad. Nincs kettős mérce.

A Mazsihisz a nyilatkozatában arra utal, hogy augusztus 20 alkalmából a 71 éves Raffay Ernő történész a Magyarságkutató Intézet munkatársa kapta meg a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét, akinek a munkásságában a zsidózás is meglehetősen központi szerepet játszik.

A történész ugyanis előszeretettel tart előadást arról, hogy a zsidók ugyanolyan migránsként jelentek meg Magyarországon, mint most az iszlám migránsok. Utóbbiakat pedig azért sem szabad beengedni, mert vannak tapasztalataink arról, hogy mi történt, amikor bejöttek a zsidók.

Újabb zsidózó történész kapott állami kitüntetést – Kibic Magazin

Takaró Mihály után Raffay Ernő történészt találta érdemesnek a kormány az elismerésre. Raffay korábban arról értekezett, hogy a magyarországi zsidók ugyanolyanok, mint a muszlim migránsok. Augusztus 20-i alkalmából a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét kapta meg a 71 éves Raffay Ernő történész a Magyarságkutató Intézet munkatársa, a Trianon Kutató Intézet Közhasznú Alapítvány egyik alapítója, az Antall-kormány honvédelmi államtitkára.

A Fidesz egyébként egyelőre megfellebbezte, hogy Bíró László az ellenzék közös jelöltjeként elindulhasson az időközi országgyűlési választáson.

Jakab Péter, a Jobbik pártelnöke közleményében azt írja: „Ezzel a lépéssel Orbán Viktor és a Fidesz végleg megérkezett a keleti diktátorok szintjére, oda, ahol az ellenzéket adminisztratív eszközökkel próbálják meg eltiltani a választáson való részvételtől. Borsodban most ez történik”.

Bíró nem ismerte el, hogy az idézett kommentek valódiak, de a Facebook-oldalán általánosságban bocsánatot kért vállalhatatlan kijelentései miatt.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp