Történelmi pillanat: elindult a Luftwaffe és az izraeli légierő első közös gyakorlata

Az izraeli katonák közül többen holokausztáldozatok leszármazottai. Az első közös németországi gyakorlat “mélyen megindító esemény számunkra” – nyilatkozta az egyikük.

A Blue Wings 2020 nevű gyakorlatra Németországba érkező egységet Amikam Norkin tábornok, az IAF főparancsnoka vezeti, akit Ingo Gerhatz altábornagy, a Luftwaffe főfelügyelője fogad.

A gyakorlat augusztus 28-ig tart, központja az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi Nörvenich mellett működő Luftwaffe-támaszpont.

A német és az izraeli légierő dolgozott már együtt több nemzet részvételével szervezett gyakorlatokon, de csak a két ország katonáit összefogó gyakorlatot még nem tartottak.

Ezzel kapcsolatban Ingo Gerhartz a közös munka kezdetére időzített nyilatkozatában kiemelte, hogy a német történelem legsötétebb fejezete, a náci diktatúra korszaka azt a feladatot jelenti a mai németeknek, hogy lépjenek fel a lehető legnagyobb következetességgel az antiszemitizmussal szemben.

A gyakorlat kiemelt kísérőrendezvényeként egy német-izraeli küldöttség kedden koszorút helyez el a dachaui egykori náci koncentrációs tábor helyén létesített emlékhelyen. A holokauszt áldozatai előtt tisztelgő megemlékezésen részt vesz Annegret Kramp-Karrenbauer német védelmi miniszter is.

Német hírportálok jelentéseikben kiemelik, hogy az izraeli katonák közül többen holokausztáldozatok leszármazottai. Az első közös németországi gyakorlat “mélyen megindító esemény számunkra” – nyilatkozott egyikük.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp