Távol-keleti kirándulás helyett körtét szüretelnek a frissen leszerelt izraeli katonák

A járvány miatt nem utazhattak el a Távol-Keletre, így a gyümölcsszedésben segédkeztnek az egyik izraeli elitegység katonái a leszerelést követően.

Az izraeli hadsereg ejtőernyős egységének egyik elitalakulatának tagjai azt tervezték, hogy miután leszerelnek, Thaiföldre és Vietnamba utaznak majd együtt. A koronavírus-járvány azonban keresztülhúzta számításaikat, és le kellett mondjanak arról az álmukról, hogy a távol-keleti országokban pihenik ki a nehéz szolgálat fáradalmait.

Leszerelt izraeli katonák a gyümölcsösben

„Ami nem sikerült a terroristáknak, az sikerült a koronának”

– összegezte egyikük csalódottságukat a Jediot Ahronot című lapnak.

A katonák azonban nem tétlenkedtek sokáig, leszerelésüket követően hallották, hogy szükség van emberekre egy észak-izraeli mosávban, ahol körtét kellene szüretelni. Az egység nagy része meg is jelent a gyümölcsösben, ahol egy elhagyatott épületben rendeztek be szállást a számukra.

Az ejtőernyősök így most a thaiföldi bárok helyett reggel fél öt és déli 12 között körteszüreteléssel töltik az idejüket. Ha befejezték a jelenlegi helyen a munkát, egy kibucban folytatják majd, ahol almát fognak szedni.

Az izraeli gyümölcstermelők országos egyesületének vezetője arról beszélt, hogy remek ötletnek tartaná, ha minél több leszerelt katona követné a példájukat a jövőben. A megszokott egységben, együtt dolgozó ex-katonák ugyanis igen hatékonyan végzik el a munkát. Ez a termelőknek nagy segítget jelent, a leszerelt katonák pedig bevételi forráshoz jutnak.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp