Globális gyerekbántalmazás elleni kampányt indítanak izraeli sztárok

41%-al nőtt a gyerekek elleni szexuális és egyéb erőszak iránti vizsgálatok kérlemezése az elmúlt néhány hónapban az izraeli Erőszak Elleni Krízis Központok Szövetsége szerint.
Izraeli hírességek médiakampányt indítottak annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet a gyerekek elleni erőszak jelenlétére a társadalomban. Az #OpenYourEyes Global Campaign Against Child Abuse nevű kampányban részt vesz többek között Bar Refaeli, Lior Sushard, Michal Ansky, Rita, Dalia Mazor, Liraz Cherki, Milli Avital és még sokan mások, írja a jpost.com.

A gyerekbántalmazással kapcsolatos adatok aggodalomra adnak okot Izraelben. 41%-al nőtt a gyerekek elleni szexuális és egyéb bántalmazásával kapcsolatos vizsgálatok igénylése az elmúlt néhány hónapban az izraeli Erőszak Elleni Krízis Központok Szövetsége szerint.

Izraelben minden ötödik lány átél szexuális erőszakot, és minden hetedik lány esik áldozatául vérfertőzésnek. A 12 év alatti fiúk ugyanolyan arányban lesznek áldozatai szexuális erőszaknak, mint a lányok. A szexuális támadások 85%-át olyan ember követi el, akit ismer az áldozat, és csak az esetek 6%-a jut el a rendőrséghez.

A világszintű adatok is nagyon magasak. Évente több mint 200 millió gyerek ellen követnek el nemi erőszakot világszerte, és a WHO adatai szerint a lányok 18%-a, a fiúk 8%-a szenved el élete során szexuális támadást.

A gyerekbantalmazas.hu adatai szerint Magyarországon évente kb. 30 gyermek hal meg bántalmazás vagy elhanyagolás következtében, a gyermekjóléti szolgálatok által nyilvántartott veszélyeztetett gyermekek száma közel 200.000, becsült adatok szerint Magyarországon 1 felismert gyermekbántalmazás esetre 25 rejtett eset jut, míg Nyugat-Európában ez az arány 1:10.

A kampány az egyik csúcspontja lesz a „Global Army Against Child Abuse” nevű mozgalom folyamatos törekvésének, hogy visszaszorítsa ezt a borzalmas jelenséget, és felhívja a kormányok, oktatók és közösségszervezők figyelmét a problémára.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp