Mi Hazánk: a Dohány utcai zsinagóga helyett a Horthy-szobornak kellene rendőrségi védelem

A szélsőjobboldali párt azután jutott erre a következtetésre, hogy egy nő nemrég vörös festékkel öntötte le a Hazatérés temploma előtti Horthy-szobrot.

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke levélben fordult a belügyminiszterhez azzal, hogy a Szabadág téren található Hazatérés temploma előtti Horthy-szobor folyamatos rendőri védelmet kapjon, adta hírül a Hír TV. Pintér Sándor azonban nem látta indokoltnak a rendőri védelmet, ezért a párt szerint a kormány kettős mércét alkalmaz.

A Dohány utcai zsinagóga (Fotó: Wikipédia)

Toroczkai úgy véli, hogy ha a Dohány utcai zsinagógát a nap 24 órájában őrzi a rendőrség, akkor a Hazatérés temploma előtti Horthy-szobrot is őriznie kellene. Ezt a véleményt erősítette meg a hétvégén Novák Előd is, aki a Dohány utcai zsinagóga előtt tartott sajtótájékoztatót az ügyben, mielőtt még a fővárosi városházára kitűzött szivárványos zászlóval kergetőzött volna a rendőrökkel.

A szélsőjobboldali párt alelnöke arról beszélt, hogy míg a Dohány utcai zsinagógát nem érik támadások, addig Horthy Miklós szobrát „rendszeresen” megrongálják. A sajtótájékoztatóról szintén a kormányközeli Hír TV közölt tudósítást.

Vörös festékkel öntötték le Horthy Miklós szobrát – Kibic Magazin

A Hazatérés Temploma kerítésén belül álló mellszobrot érte rongálás. A templom lelkésze a szélsőjobboldalái aktivitásáról korábban elhíresült ifj. Hegedűs Loránt. A Hetek.hu egyik olvasójának elmondása szerint Hegedűs Lóránt elég ingerült állapotban beszélt mobilkészülékébe, és jól hallható módon feljelentést tett ismeretlen tettes ellen. Horthy Miklós megítélése mindig is megosztotta a magyar társadalmat.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp