Készen áll a hollywoodi áttörésre az Unortodox izraeli sztárja

Shira Haas a Variety címlapjára került az amerikai magazin jövőbeli hollywoodi sztárokat bemutató sorozatának részeként.

Az amerikai Variety magazin közölt portrét Shira Haas izraeli színészről, aki a Netflix nagy sikerű Unortodox című sorozatán kívül még az izraeli Shtisel szériából lehet leginkább ismerős. Mindkét sorozatban Haas egy ultraortodox zsidó nőt alakít, az elsőben a közösséget elhagyó Esty Shapiro, míg a másodikban egy hatgyermekes család legidősebb lánya, Ruchami Weiss szerepében látható. 

Shira Haas a Variety címlapján

Az izraeli színésznőt idén az Unortodoxban nyújtott alakításáért Emmy-díjra jelöltek. Haasnak nem ez lenne az első elismerése, amelyet tehetsége miatt neki ítélnek oda. Legutóbb a koronavírus-járvány miatt csak online megtartott Tribeca Filmfesztiválon díjazták, ahol a nemzetközi kategóriában választották meg a legjobb színésznőnek. 

A fesztiválon az izraeli Asia című filmben szerepelt, amely egy orosz bevándorló anya és lánya kapcsolatát mutatja be. Haas korábban játszott Natalie Portman Ámosz Oz feldolgozásában, a Szeretetről, sötétségről című filmen, a Velencei Filmfesztiválon a zsűri különdíját elnyerő izraeli Foxtrotban, vagy éppen a Niki Caro által rendezett, zsidómentőkről szóló Menedék című II. világháborús drámában. Jelenleg a Shtisel harmadik évadának forgatásán dolgozik. 

A 25 éves színésznő a Variety szerint még csak pályafutása kezdetén áll, és fényes jövőt jósolnak neki. „Ő egy nagyon mély érzésű, intelligens fiatal nő. Megérdemli mindazt, ami ebből következik” – monda a lapnak Anna Winger, az Unortodox egyik készítője.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp