A Facebook tiltani fogja az antiszemita összeesküvés-elméleteket

A holokauszttagadás azonban továbbra sem számít tiltott tevékenységnek a népszerű közösségi média oldalon.

Szigorítja a gyűlöletbeszéddel kapcsolatos irányelveit a Facebook, amely mostantól fellép a zsidók világuralmát hirdető, a médiára, gazdaságra és kormányra gyakorolt befolyásukról szóló összeesküvés-elméletekkel szemben., írja a 444 a Vox cikke alapján. Az új szabályozáson kilenc hónapon át dolgoztak , és 60 különböző szervezettel, szakértővel konzultáltak.

Mark Zuckerberg

Az új szabály elfogadásával elemzők szerint a Facebook egy jelentős lépést tett abba az irányba, hogy ne csak a nyilvánvalóan kirekesztő posztokkal, hanem a rasszizmus rejtettebb formáival szemben is fellépjenek. 

Jogvédő szervezetek már régóta követelték a szigorítást, júliusban a Rágalmazás-ellenes Liga (ADL) több más szervezettel együtt egyhónapos Facebook-bojkottot hirdetett, amelyhez több mint ezer cég csatlakott. Köztük olyan komoly hirdetők, mint az Unilever, a Ben & Jerry, a Verizon, a Coca-Cola, a Starbucks vagy az izraeli SodaStream.

A Facebook döntését az antiszemitizmus ellen küzdő ADL is üdvözölte, azonban bírálta is a céget azért, mert a holokauszttagadás továbbra sem számít tiltott tevékenységnek. Pedig még túlélők is indítottak egy nemzetközi online kampányt annak érdekében, hogy a Facebook felületeiről tűnjenek el a holokausztot tagadó tartalmak.

Mark Zuckerberget, a Facebook vezérét korábban sokat bírálták a gyűlöletbeszéddel kapcsolatos álláspontja miatt. Korábban azt mondta, hogy megengedné a holokauszt-tagadást a platformon, majd később is a szólásszabadság mellett érvelt, és az álhírekkel kapcsolatban is úgy vélekedett, hogy a Facebooknak nem dolga, hogy kiderítse az igazságot.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp