Magyarországot elfoglalták az Európai Unió ellenségei a 90 éves Soros György szerint

Soros György a mai napon ünnepli 90. születésnapját. Egy ebből az alkalomból készült interjúban beszél az EU külső és belső ellenségeiről, illetve a koronavírus által okozott károkról.

A Népszava készített interjút Soros Györggyel, a magyar-zsidó származású amerikai üzletember 90.  születésnapja alkalmából. A cikkből kiderül, hogy idős kora ellenére Soros heti háromszor teniszezik, és mindenképpen folytatni szeretné a nyílt társadalomért vívott harcát, amiért világszerte érik támadások.

Soros György

Az interjúban Soros György beszélt a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetről, amelyet a II. világháború óta élete legsúlyosabb krízisének nevezett. Arról is szólt, hogy Európa sokkal sérülékenyebb helyzetben van, mint az Egyesült Államok. Míg az USA-ban a fékek és ellensúlyok rendszerének, valamint a kialakított szabályoknak nagy hagyományuk van, addig az Európai Unió nem egy kész formáció.

Az üzletember szerint az EU-nak ráadásul sok ellensége van mind belülről, mind kívülről. A belső ellenségek közül, Orbán Viktor Magyarországon és Jaroslaw Kaczynski Lengyelországban lényegében már elfoglalták az államot. 

Soros azonban a legjobban mégis Olaszország miatt aggódik, mivel a közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy Európa támogatóinak aránya csökken, és az eurózónában való maradás támogatottsága is visszaesett. Pedig Olaszország az EU egyik legnagyobb tagállama, nagyon fontos Európa számára.

A legnagyobb külső ellenség korábban Oroszország volt, ma már azonban Kína vette át ezt a szerepet. Soros György úgy véli, hogy Kínának vezető szerepe van a mesterséges intelligencia terén, amely az ellenőrzés eszközeit hozza létre. Kína ezért ma jóval nagyobb fenyegetést jelent a nyílt társadalmak számára, mint Oroszország.

Soros szerint nem csak Kína, de a koronavírus is határozottan kárára lehet a nyílt társadalmaknak. Ezt azzal magyarázza, hogy mivel a megfigyelés mesterséges intelligencia által előállított eszközei igen hasznosak a vírus megfékezésében, és ez még a nyílt társadalmakban is elfogadhatóbbá teszi ezeket az eszközöket. 

Soros: az EU végét jelentheti a koronavírus krízis – Kibic Magazin

Soros György szerint az EU a járványra adott válasza nem volt fair az olaszokkal, “Európa nagy betegével” szemben. Javaslatot is tett a krízis elhárítására. A magyar származású milliárdos arra figyelmeztetett a napokban, hogy a koronavírus járvány következtében kialakult krízis az EU széteséséhez vezethet, írja az i24news.tv.

A jelenleg az Egyesült Államokban a feketék jogai mellett zajló demonstrációkról Soros Györgynek az a véleménye, hogy egy rendszerszintű diszkrimináció zajlik a feketékkel szemben, ami a rabszolgaság koráig vezethető vissza. Soros alapítványa nemrég ugyan 220 millió dolláros támogatást nyújtott a Black Lives Matter mozgalomnak, az üzletember szerint azonban túlzásba vitték a szobordöntögetéseket és a politikai korrektséget. 

„A nyílt társadalmak támogatójaként a politikai korrektséget politikailag inkorrektnek tartom. Sosem szabadna elfelejtenünk, hogy a különböző nézetek pluralitása lényeges eleme a nyílt társadalmaknak” – mondta Soros György a Népszavának.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp