Árulónak tartják az auschwitzi csapathoz szerződött izraeli hokist

Az izraeli Eliezer Sherbatov a lengyelországi Oświęcim csapatához igazolt, ahol a II. világháború idején az auschwitzi koncentrációs tábor működött. Emiatt sok támadás éri hazájában.

A lengyel Unia Oświęcim jégkorongcsapata kiállt izraeli játékosa, Eliezer Sherbatov mellett, akit az izraeli közösségi médiában árulónak neveztek, amiért olyan város csapatába szerződött, ahol náci koncentrációs tábor működött. Oświęcim német neve Auschwitz, ahol a nácik a holokauszt idején több mint egymillió embert gyilkoltak meg, többségük zsidó származású volt.

Eliezer Sherbatov

A 28 éves Sherbatov múlt héten igazolt az Uniához, és emiatt sokan támadták hazájában. A lengyel klub azonban védelmébe vette az izraeli válogatott csapatkapitányát. „Mélyen szomorúak vagyunk, hogy a médiában így támadták a nemrégiben hozzánk igazolt profi játékost” – írta a klub honlapja.

Az izraeli Rehotovban született csatár – akinek van orosz útlevele is – elmondta, hogy ismeri a történelmet, és zsidóként még jobban szeretne bizonyítani a csapatban. „Itt Lengyelországban az emberek boldogak, hogy egy Izraelből érkező zsidó az Oświęcim csapatában játszik. Boldog vagyok én is, hogy történelmet írhatok, és természetesen segíteni akarok, hogy a holokausztot ne feledjék” – mondta Sherbatov a The Times of Israel című lapnak.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp