Gázkamrába küldött zsidókhoz hasonlította magát Demeter Szilárd

A Facebook-ot pedig Mengeléhez. Mindezt azért, mert letiltotta a Facebook az egyik posztját, amelyben gyűlöletkeltésre alkalmas kifejezést használt.

Hosszú cikket közölt Demeter Szilárd az origo.hu-n, ahol arról ír, hogy a Magyar Narancs egyik cikke homoerotikus kapcsolatba hozza őt Megadja Gáborral. Ezt a PIM főigazgatója egy Facebook bejegyzésben nehezményezte, amelyet a Facebook letiltott, mivel Demeter gyűlöletkeltésre alkalmas kifejezést használt a bejegyzésében.

Demeter Szilárd

Demeter szerint a Facebook rászállt a jobboldali gondolkodású emberekre, és ezért tiltotta le a posztot, gumiszabályokat alkalmaz annak érdekében, hogy megállapítsa, mi számít gyűlöletbeszédnek.

„Ma ugyan a jobboldaliakat vegzálják, de holnap a keresztényeket, holnapután a fehéreket, vagy mindazokat, akik Bach zenéjét értéknek tartják. Teljesen szabad a pálya.”

Demeter érzékenysége és hasonlatai mintha finoman szólva kissé extrémek lennének, és súlyosan sértik az áldozatok emlékét és szenvedéseit is.

Egy poszt letiltását olyan mértékű kirekesztésnek érez a PIM főigazgatója, mint ami a gázkamrába küldött zsidókkal történt a holokauszt során, és a Facebook-ot Mengeléhez hasonlítja. Mindezt ráadásul még összekapcsolja a rasszista felhangokat sem nélkülöző gondolattal, amely szerint a fehér embert ma meg kell védeni a kipusztulástól.

Visszakerestük azt a cikket, amelyet Demeterről írt a Magyar Narancs. A lap semmilyen homoerotikus viszonyt nem taglal közte és barátja, Megadja Gábor között, csupán annak metaforájaként használja a „behajol” kifejezést, hogy Demeter visszaél a rábízott állami milliárdokkal, és haveri köröknek juttat az adófizetők pénzéből.

Demeter és Megadja, ez a két vidám fiú nem rest behajolni, bocsánat, lehajolni némi apróért

De mesélni már kevésbé szeretnek róla. „Origo: A baloldali sajtó képtelen volt a Petőfi Irodalmi Múzeum könnyűzenészeket segítő pályázatát úgy közzétenni, hogy ne említse meg: Demeter Szilárd és Megadja Gábor együtt zenélnek egy rockzenekarban. Demeter Szilárd: Ja, nagyon megakadt a torkukon, hogy mi vállaltan rockzenészek is vagyunk.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp