További két hétre zárva maradnak a budapesti zsinagógák

A Mazsihisz augusztus 24-ig meghosszabbítja a fővárosi zsinagógák zárva tartását, közölte a szervezet. 

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a Budapesti Zsidó Hitközség vezetése a szervezet krízismenedzsmentjének szakmai ajánlását figyelembe véve úgy határozott, hogy újabb két héttel, augusztus 24-ig meghosszabbítja a zsinagógák zárva tartását, olvasható a szervezet közleményében.

A Dohány utcai zsinagóga (Fotó: Wikipédia)

Az imaalkalmat és a rendezvényeket amennyiben ez lehetséges továbbra is az online térben fogják megtartani. 

A vidéki zsinagógák működését illetően a korábbi protokoll marad továbbra is érvényben: a látogatóink számára kötelező a maszk viselése, valamint a kézfertőtlenítés érkezéskor és távozáskor. A működő zsinagógákat folyamatosan fertőtlenítik.

A Mazsihisz július 27-én döntött arról, hogy a koronavírus veszélye miatt újra bezárja a budapesti zsinagógákat, miután kiderült, hogy a Bálint Házban tartott napközis tábor résztvevői közül az egyik gyermek hozzátartozója koronavírus-fertőzött. 

Ezzel egy időben az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) is jelezte, hogy több tagjuknál, köztük Köves Slomó vezető rabbinál enyhébb lefolyású vírusos megbetegedés tünetei jelentkeztek. Köves Slomó koronavírus-tesztje később pozitív lett. Az EMIH emiatt szintén bezárta az Óbudai zsinagógát, amely ezen a szombaton sem fogad még látogatókat.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp