Izraeli szolidaritás: libanoni zászló világít a városházán Tel-Avivban

Az emberiesség minden konfliktus elé helyezendő Tel-Aviv polgármestere szerint. A keddi robbanásban Bejrútban legkevesebb 135 ember vesztette életét és nagyjából 5000 sérült meg.

Hatalmas robbanás rázta meg kedd este Bejrút városát, aminek következményeként több mint száz ember az életét vesztette, több ezren megsérültek és több milliárd dolláros anyagi kár keletkezett. Izrael humanitárius segítséget ajánlott fel, amit nem valószínű, hogy a libanoni kormány elfogad a két ország között fennálló konfliktus miatt.

A libanoni zászló a tel-avivi városházán

A tel-avivi városházán viszont úgy döntöttek, hogy a konfliktus elé helyezik a szolidaritást, és a városháza homlokzatát a libanoni zászlót ábrázoló fényekkel világították ki. Ron Huldai, Tel-Aviv polgármestere azzal indokolta a döntését, hogy az emberiesség minden konfliktus elé helyezendő. „A szívünk a libanoni néppel van a szörnyű katasztrófa idején” – tette hozzá a polgármester.

A városháza döntését többen is kritizálták. Jair Netanjahu, a miniszterelnök fia egyenesen bűncselekménynek nevezte egy olyan ország zászlajának „lobogtatását”, amellyel Izraelnek háborús konfliktusa van. A vallásos cionista mozgalmat képviselő Rafi Peretz miniszter szerint a humanitárius segély felajánlása ugyan szükséges lépés, az ellenség zászlajának „lengetése” Tel-Aviv szívében viszont erkölcsi kérdéseket vet fel.

(Ynet)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp