Al Pacino tovább vadászik a nácikra

A második évaddal folytatódik a Hunters című sorozat, amiben Al Pacino és társai nácikat vadásznak le a ’70-es évek Amerikájában.

Az Amazon berendelte a Hunters (Vadászok) című sorozatának második évadát. Így folytatódhat Al Pacino főszereplésével a nácivadászok története, amelyben az Egyesült Államokban működő náci hálózat tagjai a Negyedik Birodalom létrehozásán ügyködnek. Al Pacino és társai pedig levadásszák őket.

A sorozat korábban több kritikát is kapott. A 24.hu azt az esetet hozta fel példának, amiben az Auschwitz Múzeum azért támadta a szériát, mert az pontatlan tényeket tartalmaz a koncentrációs táborban történtekről. Ez pedig a múzeum szerint nemcsak a történelmi tények szempontjából problémás, hanem kifejezetten káros a jövőre nézve is. 

Stephen Smith, a Steven Spielberg által létrehozott Shoa Alapítvány vezetője pedig arra kérte az Amazont, hogy ne készítsenek második évadot a sorozatnak. A holokauszt túlélői az igazságot és nem a bosszút keresték, indokolta kérését.

A Hunters alkotója, David Well a kritikákra válaszul azt közölte, hogy anyai nagyszülei is holokauszt-túlélők voltak, és nagyrészt az ő történetük inspirálta őt a sorozat megírására. Well arról is beszélt, hogy kimondottan ügyeltek arra, nehogy egy valós személy nézőpontját sajátítsa ki a sorozat. Ezért például a karokra tetovált számok mind nagyobbak voltak az utolsó kiadott valós számnál.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp