Al Pacino tovább vadászik a nácikra

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A második évaddal folytatódik a Hunters című sorozat, amiben Al Pacino és társai nácikat vadásznak le a ’70-es évek Amerikájában.

Az Amazon berendelte a Hunters (Vadászok) című sorozatának második évadát. Így folytatódhat Al Pacino főszereplésével a nácivadászok története, amelyben az Egyesült Államokban működő náci hálózat tagjai a Negyedik Birodalom létrehozásán ügyködnek. Al Pacino és társai pedig levadásszák őket.

A sorozat korábban több kritikát is kapott. A 24.hu azt az esetet hozta fel példának, amiben az Auschwitz Múzeum azért támadta a szériát, mert az pontatlan tényeket tartalmaz a koncentrációs táborban történtekről. Ez pedig a múzeum szerint nemcsak a történelmi tények szempontjából problémás, hanem kifejezetten káros a jövőre nézve is. 

Stephen Smith, a Steven Spielberg által létrehozott Shoa Alapítvány vezetője pedig arra kérte az Amazont, hogy ne készítsenek második évadot a sorozatnak. A holokauszt túlélői az igazságot és nem a bosszút keresték, indokolta kérését.

A Hunters alkotója, David Well a kritikákra válaszul azt közölte, hogy anyai nagyszülei is holokauszt-túlélők voltak, és nagyrészt az ő történetük inspirálta őt a sorozat megírására. Well arról is beszélt, hogy kimondottan ügyeltek arra, nehogy egy valós személy nézőpontját sajátítsa ki a sorozat. Ezért például a karokra tetovált számok mind nagyobbak voltak az utolsó kiadott valós számnál.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp