Kedélyesen elbeszélgettek a buszon, majd mindketten csatlakoztak a saját táborukhoz

Egy Netanjahu ellen demonstráló nő és a miniszterelnököt támogató férfi haverkodott össze egy jeruzsálemi buszjáraton mielőtt még az ellentétes oldali tüntetésekhez csatlakoztak volna.

Már több hete zajlanak tüntetések Jeruzsálemben és Izrael más részein Benjamin Netanjahu miniszterelnök és kormánya ellen. Az izraeli miniszterelnök követői szintén az utcára mentek, hogy így fejezzék ki támogatásukat. Néha tettlegességig fajul a két tábor közötti ellentét, máskor viszont egészen meglepő események történnek.

Nurit és Mose (Fotó: Yedioth Ahronot/Facebook)

Az utóbbi kategóriába tartozik a Jediot Ahronot napilap Facebook-oldalán megosztott történet is, amely szerint egy Nurit nevű fiatal nő éppen a Netanjahu-ellenes tüntetésre tartott, amikor az egyik jeruzsálemi buszjáraton meghallotta, hogy egy idősebb férfi is a miniszterelnöki rezidenciához szeretne eljutni. Nurit felajánlotta neki, hogy tartson vele, hiszen ő is éppen oda igyekszik.

Hamar kiderült azonban, hogy a Mose nevű férfi nem egészen ugyanarra a demonstrációra szeretne eljutni, ahová Nurit tartott. Mose ugyanis Benjamin Netanjahu támogatója, és az ellentüntetőkhöz szeretett volna csatlakozni. Arra kérdésre, hogy miért támogatja a kormányfőt, Mose azt felelte: „azért, mert ő a jobboldal vezére”.

Ennek ellenére Mojse és Nurit remekül elbeszélgettek egymással, például arról, hogy mindketten mennyire szeretik Jeruzsálemet és a kerékpározást. Mose elmesélte, hogy egyszer eltekert Tel-Avivből Jeruzsálembe egy éjjel, hogy találkozhasson a szerelmével. Nurit pedig arról mesélt, hogyan bicajozott el Thaiföldről Kínába annak idején.

Aztán leszálltak a buszról, Mose még megvárta, hogy Nurit kimenjen a mosdóba, majd együtt indultak el a demonstráció irányába. Amikor odaértek, Mose egy rendőrtől megkérdezte, hol találja a Likud-pártiak tüntetését. Az útbaigazítást követően sok sikert kívántak egymásnak, majd a kissé zavarodott rendőr előtt szétváltak, hogy ki-ki csatlakozzon a saját táborához.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp