Budapest és Tel-Aviv a világ legmegfizethetőbb városai között

Egy új tanulmány szerint Budapest a legmegfizethetőbb város az üzleti tevékenység folytatása szempontjából. Tel-Aviv pedig a tizedik lett ebben a kategóriában.

Az angliai székhelyű Utility Bidder a fizetéseket, az irodai költségeket, az villanyszámlát, az internet díjakat és a társasági adót hasonlította össze az OECD országok 70 városában. Az összesítés alapján Budapest végzett az első helyen, amelyet közvetlenül a visegrádi országok fővárosai követnek listán. Tel-Aviv is a lista élvonalába került, adta hírül az izraeli nagykövetség blogja.

Tel-Aviv

Budapest 90,72 ponttal lett az első, ami jelentősen jobb eredmény a második helyezett Prágánál, amely 83,91 pontot ért el. A tizedik helyezett Tel-Aviv összpontszáma 68,83 lett, amely szintén a legmagasabbak között van.

A Utility Bidder listája alapján a két város között a legnagyobb különbséget a munkavállalók fizetése között találjuk. Budapesten az éves fizetés ugyanis 16 600 angol font (6,3 millió forint), míg Tel-Avivban ez az összeg 44 620 fontnak (17 millió forint) felel meg. Az irodai költségeket tekintve viszont Budapest sokkal olcsóbb, mint Tel-Aviv.

A lista szerkesztői Tel-Aviv kapcsán kiemelték, hogy a város a világ egyik innovációs központja. Közel 2000 startup működik a városban, amely a legmagasabb szám egy négyzetméterre vetítve az egész világon.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp