Holokauszt túlélők kampányt indítanak a holokauszt tagadás ellen

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Ez az első digitális kampány, amelyet holokauszt túlélők szerveznek.

A kampány annak az egyre növekvő elégedetlenségi hullámnak egy újabb megnyilvánulása, amely a Facebook tulajdonos Mark Zuckerberg politikáját kritizálja. A nemzetközi online kampány célja, hogy ne legyen holokauszt tagadás a Facebook-on.

A kampány szerdán indult #NoDenyingIT néven, és a kapcsolódó oldalon, valamint a Facebook-on, Instagramon és a Twitteren naponta jelentkeznek majd holokauszt túlélők vallomásaival.

Ez az első digitális kampány, amelyet holokauszt túlélők szerveznek, írja a jta.org.

„Az emberek azt hiszik el, amit a Facebook-on látnak, ezért fontos, hogy megállítsuk a holokauszt tagadást”, mondta a lengyel származású túlélő és aktivista, Stefanie Seltzer.

#NoDenyingIt

Holocaust survivors have a simple message for Mark Zuckerberg: Holocaust denial IS hate speech and needs to be removed from Facebook! There is no denying their suffering and loss; there is no denying the Holocaust. Beginning today, the Claims Conference will be posting videos, across our social media platforms, from the witnesses to the event that resulted in the death of 6 million Jews, and 11 million people overall. From around the world, these survivors have partnered with the Claims Conference in creating videos explaining that Holocaust denial is hate speech, and, in accordance with Facebook’s own community guidelines, they are insisting Mark Zuckerberg remove hateful posts denying one of largest human tragedies in the HISTORY of mankind. The Holocaust ended 75 years ago. There is no denying it happened – there are witnesses. Please share their videos; Facebook needs to remove Holocaust denial from Facebook! #NoDenyingIt

Közzétette: Claims Conference (Conference on Jewish Material Claims Against Germany) – 2020. július 28., kedd

A projektet a Claims Conference támogatja. A szervezet szerint a holokauszt tagadása nemzetközi jelenség, épp ezért sérti a Facebook közösség szabályait, Mark Zuckerberg mégsem akar ellene tenni semmit. Nemrég a Rágalmazás-ellenes Liga (ADL) is nagy kampányt indított a Facebook megregulázása ügyében.

A mostani tiltakozók között olyan hírességek vannak, mint Serge Klarsfeld nácivadász, Roman Kent, az amerikai Zsidó Holokauszt Túlélők vezetője; Charlotte Knobloch, a német Központi Zsidó Tanács volt elnöke és Éva Schloss auschwitzi túlélő.

Roman Kent szerint a holokauszt tagadás kimeríti a gyűlöletbeszéd fogalmát.

Az ADL által szervezett bojkott nyomán a Facebook egyik vezetője, Sheryl Sandberg Zoom meetinget tartott a tüntetőkkel, de a tárgyalások végül nem vezettek eredményre.

Zuckerberg egyelőre még nem találkozott a tiltakozó holokauszt túlélőkkel.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp