Új kóser Netflix indul Izraelben

A csatornán lehetőség van arra, hogy átugorják a nézők az „illetlen” részeket.

A Tov TV néven induló adót kóser Netflixként hirdetik a reklámokban, és azok számára nyújt szolgáltatást és műsorokat, akik tartják a zsidó vallás illemtani előírásait.

A nők előre átnézhetik a filmeket és a tévésorozatokat, hogy észrevehessék a problémás részeket, írja a jta.org.

A nézőknek különböző szintű cenzúrára van lehetőségük, kérhetnek felugró ablakokban szöveges figyelmeztetést egy-egy jelenet alatt, és így még időben átugorhatják a kínos részeket, de nézhetnek olyan műsorkat is, ahol a kellemetlen jelenetek előre ki vannak törölve. Vannak olyan filmek, amelyek eleve tabunak számítanak, ilyen például a Trónok harca.

A szolgáltatás, melyen két éve dolgoznak a készítők, Israel Zeira izraeli üzletember ötlete volt, aki a vallásos nemzeti Zsidó Otthon párt nagy támogatója. Zeira már több mint egymillió dollárt fektetett be a projektbe.

A Tov TV arra számít, hogy nagyjából 400.000 háztartásban fognak a szolgáltatásra előfizetni. Jelenleg 400 órányi film, 170 cím érhető el a csatornánk, és a tervek szerint havonta további 40 óra adást tesznek még hozzá a kínálathoz.

A jta szerint hasonló modell már létezik repülőtársaságok számára is, ahol család-baráttá lehet tenni az elérhető tartalmakat.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp