Holokauszt-fotókkal díszített maszkokat árul egy amerikai férfi

Tyler Kozdron ezzel csak arra szerette volna felhívni a figyelmet, hogy a „kötelező maszkviselés a holokauszthoz hasonló eseményhez fog vezetni”.

Az Egyesült Államokban egyre súlyosabb méreteket ölt a koronavírus-járvány, ezért több államban már kötelezővé tették a maszkviselést a nyilvános helyeken. Ezzel azonban nem mindenki ért egyet, és valamiért többeknek a nácik és a holokauszt jut eszébe arról, hogy egy maszkot kell az arcukra felhelyezni.

Az utóbbiak csoportjába tartozik Tyler Kozdron is, aki a JTA tudósítása szerint egy Holocaust Face Masks elnevezésű webshopot indított, ahol többek között a holokausztot ábrázoló fotókkal díszített arcmaszkokat árul. 

A webáruházban például 12,44 dollárért (3650 forint) kapható olyan maszk, amelyen egy feltartott kezű zsidó kisfiú látható, amint egy náci katona fegyvert fog rá. De az auschwitzi koncentrációs táborról vagy éppen egy krematóriumról készült fotóval ellátott maszkot is vásárolhat az, akinek bejön az ilyesmi.

A webáruház létrejöttét Kozdron azzal magyarázza, hogy azt figyelemfelhívásnak szánta, mivel szerinte ez történik, amikor az emberek elkezdenek ártatlannak hitt szabályokat követni. A holokauszt áldozatait senki sem figyelmeztette, ahogy azt most ő teszi. A maszkviselés szerinte ugyanis a holokauszthoz hasonló eseményhez fog vezetni. 

 

Arra a felvetésre, hogy ezzel relativizálja a holokausztot, Kozdron azt a választ adta, hogy nem ő, henem a zsidók  relativizálják a holokausztot. Szerint ugyanis a zsidók a holokauszt eseményeit arra használják fel, hogy megvédjék magukat az őket ért kritikáktól.

A holokauszt és a koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében hozott rendeletek összehasonlítgatása nem egyedi eset. Korábban egy kansasi lap hozott le egy olyan rajzot, amelyben egyenlőségjelet tett a kormányzó maszkviselési rendelete és a holokauszt közé. Nemrég pedig egy amerikai házaspár horogkeresztes zászlót az arca elé kötve ment el vásárolni. Nekik is a nácik jutottak eszükbe arról, hogy maszkot kell viselniük.

Jonathan Greenblatt, a Rágalmazás-ellenes Liga (ADL) vezetője a Twitteren osztotta meg a véleményét a jelenségről:

„Visszataszító és helytelen összehasonlítani a járványügyi intézkedéseket milliók meggyilkolásával a holokauszt idején. Ennek nincs helye a társadalmunkban.”

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp