Megnagyobbították egy zsidó képviselőjelölt orrát egy politikai hirdetésben

„Ez a történelem legrégebbi, legnyilvánvalóbb és legkevésbé eredeti antiszemita toposza” – reagált Jon Ossoff az őt ért támadásra.

David Perdue, Georgia állam republikánus szenátora egyik online kampányanyagában látható fotón megnövelték riválisának, a demokrata Jon Ossoff orrának méretét. A hirdetésben a megnagyobbított orrú Ossoff a szintén zsidó származású Chuck Schumer szenátorral látható, a kép alá pedig az „A demokraták meg akarják venni Georgiát!” szöveget írták.

Jon Ossoff

A botrány kirobbanását követően Perdue kampánycsapata eltávolította a közösségi médiában futó hirdetést. A szenátor szóvivője pedig közleményében egy külsős véletlen hibájának nevezte az orrnagyobbítást. Valamint arra hívta fel a figyelmet, hogy Perdue szenátor mindig következetesen fellép az antiszemitizmus és a gyűlölet minden formája ellen.

Jon Ossoff azonban nem gondolja, hogy ez orrnagyobbító akció egy „véletlen hiba” lett volna. „Perdue szenátor engem támadó hirdetésében eltorzította az arcomat azzal, hogy megnövelte az orrom méretét. Zsidó vagyok, és ez a történelem legrégebbi, legnyilvánvalóbb és legkevésbé eredeti antiszemita toposza” – reagált az esetre Ossoff.

A demokrata politikus szerint senki sem hiszi el Perdue kifogásait. A szenátornak pedig először is Georgia állam zsidó közösségétől kellene bocsánatot kérnie.

(Forward)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp