Emmy-díjra jelölték az Unortodoxot

A négyrészes sorozat és izraeli főszereplője is jelölést kapott a tévés produkciók Oscarjának nevezett díjra.

Az amerikai televíziós akadémia idei díjaira jelöltek listáját kedden hozták nyilvánosságra Los Angelesben. A legjobb minisorozat kategóriában jelölést kapott a Netflix Unortodox című négyrészes drámája, amely egy szatmári haszid közösséget elhagyó nő sorsát mutatja be. A sorozat Deborah Feldman saját történetét feldolgozó könyve alapján született.

Shira Haas az Unortodox című sorozatban

Az Unortodoxon kívül a minisorozatok kategóriában még a Little Fires Everywhere, a Mrs. America a Hihetetlen és a Watchmen című alkotások kaptak jelölést. Az utóbbi sorozat kapta a legtöbb, 26 jelölést az Emmy gálán.

Az Unortodox izraeli főszereplője, Shira Haas szintén jelölést kapott a minisorozatban vagy tévéfilmben szereplő színésznők között. A rangos díjért Haasnak olyan tapasztalt sztárokkal kell majd „megküzdenie”, mint Cate Blanchett, Regina King, Octavia Spencer vagy Kerry Washington.

A szavazás Augusztus 21-én kezdődik a kategóriák győzteseiről, amely augusztus 31-ig tart. Az Emmy-díjak átadását szeptember 20-án élőben közvetíti az ABC televízió Észak-Amerikában, a gála házigazdája Jimmy Kimmel lesz.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp