Koronavírus: két hétre bezárnak a budapesti zsinagógák

Megelőző óvintézkedésként a Mazsihisz – BZSH július 27-től két hétre felfüggeszti a budapesti zsinagógák látogatását. Az imákat és a tervezett rendezvényeket csak online lehet megtartani.

„A Mazsihisz vezetése július 26-án, vasárnap kapott tájékoztatást arról, hogy a budapesti Bálint Házban tartott napközis tábor résztvevői közül az egyik gyermek hozzátartozója koronavírus-fertőzött” – olvasható a hitközség közleményében.

A Dohány utcai zsinagóga (Fotó: Wikipédia)

A Mazsihisz és a BZSH vezetése emiatt egyeztetett a krízismenedzsmenttel, és úgy döntött, hogy 

„július 27-től augusztus 10-ig felfüggeszti a budapesti zsinagógák látogatását, és javasolja, hogy a tervezett rendezvényeket online térben tartsák meg.”

Valamint a budapesti Szeretetkórházban és idősotthonban is látogatási tilalmat rendeltek el.

A közleményben kiemelték, hogy azok, akik „személyesen vagy közvetlen családtag révén az elmúlt két hétben érintkezésbe kerültek a Chábád Lubavicsi közösséggel (zsinagóga, iroda, óvoda, iskola), azok a tizennégy napos lappangási időszak végéig ne látogassák a Mazsihisz és a BZSH intézményeit”.

Korábban itt, a Kibicen is beszámoltunk arról, hogy az EMIH óbudai zsinagógájának több közösségi tagjánál, köztük Köves Slomó vezető rabbinál is enyhébb lefolyású vírusos megbetegedés tünetei jelentkeztek. Egy személy esetében pedig pozitív lett a koronavírus-teszt eredménye. Ezért a zsinagóga átmenetileg zárva tart.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp