Beteges csaló a családi múltat kritizáló Rudolf Höss unokája?

Rainer Höss nagyjából 10 éve került a médiafigyelem középpontjába azzal, hogy beszélni akart az auschwitzi tömeggyilkos nagyapja, Rudolf Höss tetteiről. Rainer Magyarországon is járt az Élet Menete rendezvényén 2014-ben.

Rainer Höss határozott és őszintének tűnő fellépése hamar szenzáció lett a sajtóban 10 évvel ezelőtt. A CNN, a The Wall Street Journal is kiemelten foglalkozott vele, és azzal, ahogy szembe kívánt nézni családi múltjával. A 2019-ben elhunyt Eva Mozes Kor ismert holokauszt túlélő különösen jó kapcsolatot ápolt vele és akkoriban sokat beszélt arról, hogy meg kell bocsátani a náci háborús bűnösöknek.

Rainer Höss a „Sose felejts” figyelmeztetést, egy Dávid-csillagot és három holokauszttúlélő nevét tetováltatta a melléra, és azt mondta, így vezekel a nagyapja bűneiért. Ezen kívül bejárta egész Európát, mondván, így dolgozza fel náci őse kegyetlen „hagyatékát”, másrészt ezzek akarta minél több fiatal figyelmét felhívni arra: nem történhet meg újra az, aminek már évtizedekkel ezelőtt sem szabadott volna megtörténnie.

Rainer Höss 2014-ben Budapesten is járt az Élet Menete díjátadó rendezvényén.

Budapesten vezekelt a náci tömeggyilkos unokája – Kibic Magazin

Ki az, aki „Sose felejts” figyelmeztetést, egy Dávid-csillagot és három holokauszttúlélő nevét tetováltatja a melléra, és így vezekel? Ő Rainer Höss, akinek a nagyapja, Rudolf Höss az auschwitzi haláltábor parancsnokaként több mint egymillió ember, köztük 430 ezer magyar zsidó gyilkosa volt. Rainer Höss az Élet Menete Alapítvány rendezvényén járt Budapesten.

Az Israel Hayom című lap pénteken írt arról, hogy az 55 éves Rainer Höss számos csalást követett el az évek során, írja a jta.org.

1991 óta 13 alkalommal hozott a bíróság büntetőítéletet ellene csalások, fenyegetések és fizikai támadások ügyében, írják a jelentésben. A legutóbbi csalás pere során a bíró hazudozónak nevezte őt.

Az utolsó bírósági döntésre múlt hónapban került sor, ahol azért ítélték el Hösst, mert a cipőbolt tulajdonos Peter Roschtól 20.000 dollárt csalt ki. Rosch kölcsönként adta Hössnek a pénzt ahhoz, hogy elkészítsen egy filmet „Az unoka” címmel egy szerb tévécsatorna számára. A film el is készült, de Höss nem vett részt a mű elkészítésében, viszont a pénzt zsebre tette.

Höss idősebb testvére, Kai, aki evangélikus lelkipásztor Stuttgartban, megerősítette a bírósági ügy részleteit az Israel Hayomnak.

Kai Höss azt is elmondta, hogy az öccse 2017-ben eladta elhunyt édesanyjuk otthonát, a pénzt megtartotta magának, és kiürítette az anyja összes bankszámláját is.

Az 58 éves Kai Höss azért döntött úgy, hogy életében először interjút ad a médiának, hogy figyelmeztessen másokat az öccsével kapcsolatban.

„Nem nézhetem tovább, hogy több millió holokauszt áldozat nevét és földi maradványait használja arra, hogy másokat becsapjon”, mondta Kai az öccséről.

A CNN sztár riportere Chistiane Amanpour utoljára 2016-ban interjúvolta meg Hösst Adolf Hitler Mein Kampf című könyvének újrakiadása ügyében. Amanpour azt mondta az interjúban, hogy Rainer Höss annak szentelte az életét, hogy harcoljon a nagyapja mérgező ideológiája ellen.

A jta.org megpróbálta elérni Rainer Hösst közvetlenül is, hogy nyilatkozzon a vádakkal kapcsolatban, de egyelőre nem járt sikerrel.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp