Horthy parkot szeretne a Mi Hazánk a XI. kerületbe

Novák Előd „kompromisszumosnak” nevezte javaslatukat.

A Mi Hazánk közterület-elnevezési javaslatáról szavaz hétfőn a XI. kerület képviselő-testülete, a párt azt szeretné, ha a Hadak útja és a Tétényi út közötti névtelen közterületet Horthy parknak neveznék – mondta a párt alelnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Novák Előd „kompromisszumosnak” nevezte javaslatukat. Emlékeztetett, hogy a XI. kerületi képviselő-testület korábban leszavazta, hogy a területet a szerinte „fehérellenes, rasszista” Nelson Mandeláról nevezzék el.

„Sem Mandela, sem Mengele, sem Hitler: a kompromisszumos Horthy park elnevezésről szavaz az újbudai önkormányzat rendkívüli ülése hétfőn a Mi Hazánk Mozgalom javaslatára”, mondta.

Nelson Mandela a Dél-afrikai Köztársaság első elnöke volt, apartheidellenes tevékenysége miatt 27 évet töltött börtönben, 1993-ban megosztott Nobel-békedíjat kapott.

Kapcsolódó írásunk:

Hitlert dicsérte Újbuda DK-s polgármestere – Kibic Magazin

László Imre a vitában kifejtette, hogy szerinte az embereket többféleképpen lehet megítélni. László Imre, Újbuda DK-s polgármestere egy önkormányzati ülésen Adolf Hitler munkásságának egy részét magasztalta. Szerinte megérdemelte, hogy 1936-ban vagy 1937-ben a Time magazin az év emberének választotta – nem emlékezett pontosan az évre, amely valójában 1938 volt – , mert a munkája, amit addig kifejtett Németország felemelkedését hozta a világgazdasági válság után.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp