Holland pénzből robbantott fel két terrorista egy zsidó lányt

A holland kormány nemrég elismerte, hogy több éven át, sok millió euróval támogatott egy olyan palesztin szervezetet, melynek alkalmazottja volt az a két terrorista, akik tavaly meggyilkoltak egy 17 éves zsidó lányt – írja Jerusalem Post.

A 17 éves Rina Shnerbet tavaly augusztus 23-án ölte meg egy pokolgép. Gyilkosai a Népi Front Palesztina Felszabadításáért (PFLP), valamint a Mezőgazdasági Munkabizottságok Palesztin Szövetségének (Palestinian Union of Agricultural Work Committees, UAWC) alkalmazottai voltak.

Az egyik gyilkos, Samer Arbid, 2019-es letartóztatásakor az UAWC könyvelője volt. Ő készítette elő azt a pokolgépes támadást a Tel-Aviv és a Jeruzsálem közötti Dolev nevű településnél, amelyben a lány meghalt, az apja, Eitan Shnerb rabbi és a testvére, Dvirot pedig megsérült.

A másik gyilkos, Abdul Razeq Farraj az UAWC pénzügyi és adminisztrációs igazgatója volt, akit négy bűncselekménnyel is megvádoltak.

A Jerusalem Post cikkből kiderült, hogy a ramallahi székhelyű UAWC-t 17,5 millió euróval támogatták volna Hollandiából 2013 és 2021 között úgy, hogy eddig ez a támogatás csak fizetésekre és fenntartási költségekre ment el. Ennek az összegnek semmi köze nem volt az UAWC nevében szereplő mezőgazdasághoz és ahhoz a pénzhez sem, amelyet a holland kormány a palesztin föld és vízgazdálkodásra szponzorként kifizetett.

Mindezt Stef Blok holland külügyminiszter és Sigrid Kaag fejlesztési miniszter kedden ismerte el a holland parlamentben. Azt is hozzátették, hogy a parlament majd maga dönt arról, hogy mikor és hogyan folyósítja majd a további pénzeket az UAWC-nek.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp