Félmeztelenül demonstrált egy nő az izraeli parlament melletti menóra tetején

A nő ezzel szerette volna felhívni a figyelmet a szociális munkások nehéz helyzetére. A Kneszet szóvivője szerint ezzel meggyalázta Izrael jelképét.

Kedd este ismét több ezer ember, több helyszínen is tüntetett Jeruzsálemben Benjamin Netanhaju miniszterelnök és kormánya ellen. Az izraeli parlament, a Kneszet közelében tartott demonstráció közben egy nő felmászott az ott lévő menórát (hétágú gyertyatartót) ábrázoló szoborra, és levette a pólóját. (Nem az ismert Kneszet-menóra elnevezésű bronzszoborról van szó.)

Félmeztelenül demonstráló nő az izraeli parlament melletti menóra tetején

A félmeztelenül demonstráló nőt másnap több izraeli lap és rádiócsatorna is megkereste. Így kiderült, hogy egy szociális munkásnak tanuló egyetemistáról van szó, aki a szociális munkások már több mint két hete tartó sztrájkjára szerette volna felhívni a pólólevétellel a figyelmet. Mint elmondta, nem tervezte meg előre, hogy ezt fogja tenni, spontán akcióról van szó.

Jariv Levin, a Kneszet likudos szóvivője a Facebookon adott hangot felháborodásának. Szerinte a nő ezzel a tettével meggyalázta Izrael jelképét, és ezért bíróság elé kellene állítani.

Félmeztelenül demonstráló nő az izraeli parlament melletti menóra tetején

A nő a vádakra reagálva közölte, hogy nem volt szándékában meggyalázni az ország jelképét, szereti Izraelt és fontosnak tartja a demokráciát. Úgy véli, nem az a szégyenletes, amit tett, hanem az, hogy két női mell ekkora visszhangot tud kiváltani, miközben azok az ügyek, amelyekkel a szociális munkások foglalkoznak, például a nemi erőszak, nem kapnak ehhez hasonló figyelmet.

(Times of Israel)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp