Budapesten helyeznék örök nyugalomra Gábor Zsazsa hamvait

A három és fél éve elhunyt Gábor Zsazsa özvegye Orbán Viktorhoz fordult, hogy engedélyezzék az állami temetést a néhai színésznő számára.

Gábor Zsazsa 2016. december 18-án, valamivel 100 éves születésnapja előtt hunyt el Los Angelesben. Kívánság ugyan az volt, hogy szülővárosában, Budapesten helyezzék örök nyugalomra, édesapja, Gábor Vilmos mellé, akinek sírja a Kozma utcai izraelita temetőben található. 

Gábor Zsazsa

A hollywoodi színésznő özvegye, Frédéric von Anhalt most Magyarországra érkezett azzal a szándékkal, hogy előkészítse Gábor Zsazsa maradványainak átszállását és újratemetését. A Blikk információi szerint az özvegy beszélt a Kozma utcai temetőt felügyelő rabbival, akitől megtudta, hogy a színésznő édesapjának második feleségét is ugyanabba a sírba temették. 

Von Anhalt úgy gondolta, hogy a színésznő nem tartotta volna helyesnek, ha az ő hamvai rájuk kerülne. Így hát megkereste a Fiumei Úti Sírkertet kezelő Nemzeti Örökség Intézete igazgatóját, aki szerint semmi akadálya annak, hogy Gábor Zsazsát ott temessék el. 

Von Anhalt az állami temetéssel kapcsolatban azt az információt kapta, hogy ugyan elhunyt feleségének nem voltak magyar állami kitüntetései, de mivel a színésznő neve fogalom, ezért írjon az ügyben felelős Miniszterelnökségnek, és kérvényezze az állami temetést Gábor Zsazsa számára.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp