Várhatóan már augusztustól lesz rabbija Székesfehérvárnak

A rabbi személyére már van jelölt, a Mazsihisz egyik fiatal rabbihallgatója.

Mint azt néhány napja megírtuk hosszú idő után ismét lesz rabbija a fehérvári zsidó közösségnek.

Cser-Palkovics András polgármester javaslatára Székesfehérvár Közgyűlése úgy döntött, támogatást biztosít a MAZSIHISZ-Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége részére, hogy hosszú idő után ismét legyen rabbija a fehérvári zsidóságnak.

Úgy tudjuk, hogy a város a rabbi státuszát finanszírozza és bruttó 500.000 forinttal járul hozzá a költségekhez.

Danks Emese, a Mazsihisz sajtófőnöke szerint ez az összeg nem fedezi az új feladatokkal járó összes kiadást, a többi költséget a Mazsihisz fizeti.

A rabbi személyére már van jelölt, a Mazsihisz egyik fiatal rabbihallgatója, ám egyelőre még nem publikus, ki kapja a státuszt.

Csanády László, a székesfehérvári polgármesteri főtanácsadó kérdésünkre elmondta, hogy Heisler András, a Mazsihisz elnöke és Cser-Palkovics András polgármester fogja bemutatni a nyilvánosságnak a rabbit várhatóan augusztus folyamán.

Kapcsolódó cikkünk:

Rabbija lesz Székesfehérvárnak? – Kibic Magazin

A városban 1948 óta nem dolgozik rabbi. A háború megtizedelte a helyi közösséget, az akkori rabbit megölték Auschwitzban a nácik, és a háború után már csak egy rövid idegig volt Székesfehérvárnak zsidó vallási vezetője. Hosszú idő után ismét lesz rabbija a fehérvári zsidó közösségnek, olvasható a Fidesz székesfehérvári szervezetének oldalán.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp