Nem jó ötlet antiszemitizmussal harcolni a gyűlölet ellen egy korábbi NBA-sztár szerint

Charles Barkley kikelt azon fekete közéleti személyiségek ellen, akik az utóbbi időben antiszemita megnyilatkozásokkal próbálták előbbre vinni a feketék egyenjogúságáért vívott küzdelmet.

Az utóbbi hetekben több ismert afro-amerikai sportoló, zenész és más közéleti személyiség mondott vagy osztott meg antiszemita tartalmakat. Ezen akadt ki a kosárlabdasport egyik korábbi sztárja, a ma már elemzőként dolgozó Charles Barkley, aki heves kirohanást intézett a közösségi médiában a feketék által terjesztett antiszemitizmus miatt.

Barkley sajátos stílusában hívta fel a zsidóellenes összeesküvés-elméletek terjesztőinek figyelmét arra, hogy az nem használ az egyenlőségért harcolók ügyének, ha egy másik csoport ellen gyűlölködnek. A volt kosaras azért is kiborult, hogy előtte csak – a szintén az NBA élő legendájának számító – Kareem Abdul-Jabbar emelt szót az antiszemita hangok ellenében.

„A lecke mindig ugyanaz, ezrét is érthetetlen, hogy miért olyan nehéz ezt néhány embernek megtanulnia: senki sem szabad, ameddig nem mindenki szabad” – írta a Hollywood Reporteren megjelent cikkében Abdul-Jabbar.

A volt kosarasok által megszólított ismert figurák többsége már bocsánatot kért az antiszemita megnyilvánulások miatt. Az amerikaifutball-sztár DeSean Jackson például elfogadta egy holokauszt-túlélő meghívását, hogy együtt látogasson el vele Auschwitzba. A rapper Ice Cube ellenben még inkább rápörgött a zsidóellenes toposzok hangoztatására.

(JTA)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp