Másodszor is megfertőzhetett a koronavírus egy izraeli orvost

A Tel-Aviv melletti Síba kórházban dolgozó doktornő három hónappal felgyógyulása után lett újra vírushordozó. 

A kórház szóvivője szerint az orvos tesztje azért lehetett ismét pozitív, mert testében még megmaradtak korábbi fertőzésének maradványai. A doktornő áprilisban lázas volt, köhögött és izomfájdalmai voltak, a teszt kimutatta nála a Covid-19-betegséget. Később felépült, májusban és júniusban tesztjei negatívak voltak.

A koronavírus-elkülönítő a Tel-Aviv melletti Síba kórházban

Július elején kapcsolatba került egy vírushordozóval, és ezután ismét pozitív lett a koronavírus-tesztje. Ez felveti a kérdést, hogy mennyi ideig tart a felgyógyulás után a volt betegek immunitása. Hasonló eset történt májusban, amikor egy 45 éves nő lázas lett, mellkasi fájdalmai voltak, és másodszor is pozitívnak bizonyult korábbi felgyógyulása és negatív tesztjei után.

Izraelben júliusban megjelent a koronavírus-járvány második hulláma, amelyben az első hullámnál többen kapták meg a fertőzést, de viszonylag kevesebben betegedtek meg, mert főként a fiatalabbak körében terjed a kórokozó.

Izraelben ismét erőteljesen terjed a koronavírus-járvány – Kibic Magazin

Drasztikus korlátozásokat vezettek be azonnali hatállyal Izraelben a koronavírus-járvány megfékezésére. Az izraeli kormány ezentúl a Kneszet jóváhagyása nélkül vezethet be járványügyi korlátozásokat. A kormány hétfői rendkívüli ülésén jóváhagyta, hogy azonnali hatállyal bezárják a rendezvénytermeket, a bárokat és klubokat, a konditermeket és az uszodákat.

A vírus tavaszi megjelenése óta 50 714 embernél mutatták ki a kórt, jelenleg 28 424 aktív fertőzöttet tartanak számon, 681 embert ápolnak kórházakban, közülük 259-en súlyos állapotban és 75-en lélegeztetőgépen vannak. A bizonyítottan koronavírusban elhunytak száma 415.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp