Kreatív módon ütik el az időt a karantén alatt egy zsidó idősotthon lakói

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A londoni Sydmar Lodge idősotthon lakói híres zenészek albumainak borítóit élesztették újra a karantén sújtotta intézményben.

Hatalmas sikert arattak világszerte azok a fotók, amelyek egy Londonban található zsidó idősotthoni lakóit ábrázolják, amint Adele, Madonna, Michael Jackson, Bruce Springsteen, David Bowie vagy éppen Elvis Presley lemezborítóin látható képeket próbálják leutánozni.

Az idősotthon a koronavírus-járvány miatt már négy hónapja karantén alatt áll, a lakók nem hagyhatják el az intézményt és látogatókat sem fogadhatnak. A lakók programfelelőse, Robert Speker ezért kénytelen újabb és újabb ötletekkel előállni, hogy fenntartsa a jó hangulatot a lezárt intézmény falai között.

Így született meg a lemezborítókat másoló projekt is, amire Speker elmondása szerint nagy lelkesedéssel jelentkeztek a bentlakók. Eddig az 50 lakóból tizen álltak modellt egy-egy album borítójának elkészüléséhez, és többen már várólistára kerültek, mesélte Speker a Times of Israelnek. Egyes rendkívül lelkes lakók, mint például Sheila Solomons több borító fotójához is modellt álltak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp