Kreatív módon ütik el az időt a karantén alatt egy zsidó idősotthon lakói

A londoni Sydmar Lodge idősotthon lakói híres zenészek albumainak borítóit élesztették újra a karantén sújtotta intézményben.

Hatalmas sikert arattak világszerte azok a fotók, amelyek egy Londonban található zsidó idősotthoni lakóit ábrázolják, amint Adele, Madonna, Michael Jackson, Bruce Springsteen, David Bowie vagy éppen Elvis Presley lemezborítóin látható képeket próbálják leutánozni.

Az idősotthon a koronavírus-járvány miatt már négy hónapja karantén alatt áll, a lakók nem hagyhatják el az intézményt és látogatókat sem fogadhatnak. A lakók programfelelőse, Robert Speker ezért kénytelen újabb és újabb ötletekkel előállni, hogy fenntartsa a jó hangulatot a lezárt intézmény falai között.

Így született meg a lemezborítókat másoló projekt is, amire Speker elmondása szerint nagy lelkesedéssel jelentkeztek a bentlakók. Eddig az 50 lakóból tizen álltak modellt egy-egy album borítójának elkészüléséhez, és többen már várólistára kerültek, mesélte Speker a Times of Israelnek. Egyes rendkívül lelkes lakók, mint például Sheila Solomons több borító fotójához is modellt álltak.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp