Zsidózással vádoltak meg egy jobbikos képviselőt a parlamentben

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Soltész Miklós államtitkár szerint a Jobbik egyik képviselője zsidózott Deutsch Tamás felszólalása alatt. Nunkovics Tibor tagadja a vádakat.

Éppen egy uniós hitelfelvételi mentőcsomagról vitázott a magyar országgyűlés, amikor Deutsch Tamás felszólalását követően szót kért a KDNP-s Soltész Miklós . Az államtitkár az Index beszámolója szerint azzal vádolta meg Nunkovics Tibort, a Jobbik országgyűlési képviselőjét, hogy Deutschra mutogatva zsidózott.

Deutsch Tamás felszólalása a parlamentben (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Soltész szerint, amikor Deutsch arról beszélt, hogy a Jobbik listázni akarta a zsidó képviselőket, Nunkovics teljesen egyértelmű szólást, illetve jelet tett, majd felmutatott az emelvényen beszélő Deutsch Tamásra, őt is a zsidóságával vállalva.

Az államtitkár szerint többen is látták, amit a jobbikos képviselő tett. Ezt igazolandó hangos „így van” és „szégyen, gyalázat” bekiabálások érkeztek a fideszes oldalról.

Nunkovics szerint viszont éppen az a szégyen, hogy őt zsidózással vádolják. A Jobbik képviselője azt elismerte, hogy közbeszólt, ám állítása szerint annak semmi köze sem volt ahhoz, amit Soltész mondott, és ezt a jegyzőkönyv is bizonyítani fogja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp