Segítsd a tállyai zsidó temető megmentését!

Az elhagyott és gondozatlan temetőben két csodarabbi is nyugszik. Most egy civil kezdeményezés keretében megújulhat a sírkert, amelyhez várják a szervezők az önkéntes felajánlásokat.

A temető rendbetételére szeptember 17-én Tállyán kerül sor. A főszervező Illyés Bence vár minden segítséget, legyen az jótanács, ötlet, használható kapcsolat, adomány, fizikai munka, stb.

„A tállyai zsidó temető sok szempontból különleges, elhelyezkedése is figyelemre méltó. Az erdős, bozótos, patakok között megbúvó nyughely két cádik, azaz csodarabbi, Rosenbaum Gerson (a Mesiv Devarim szerzője) és fia, Lipót sírjait is rejti. A sírkert egyedi aurával, szokatlan fekvéséből adódóan rendkívül pozitív, spirituális kisugárzással rendelkezik”, írja a közleményében.

A szervezők azt kérik, hogy csak olyanok jelezzék a részvételüket az eseményen akik ténylegesen el tudnak jönni, mert így tudnak kalkulálni a szervezők azzal, mennyi ételre-italra és hány ember szállítására lesz szükség a helyszínen.

A részvételi szándékot névvel és telefonszámmal a csodakvandorai@gmail.com-on lehet jelezni “Tállya” tárggyal.

Fontos, hogy a munkához megfelelő öltözet – zárt cipő, hosszú nadrág, munkakesztyű – szükséges.

A munkához az eszközöket a Tállyai önkormányzat biztosítja, azonban ezek korlátozott száma miatt, akinek van lehetősége, hozhat gereblyét, ásót, kapát, csákányt, metszőollót, ágvágót.

Az esemény ideje alatt üdítőkről, frissítőről a szervezők gondoskodnak, illetve a napi egyszeri ingyen ebéd is szervezés alatt áll.

További információk az esemény Facebook oldalán:

https://www.facebook.com/events/1408346952886830/

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp