Új Anne Frank dokumentumfilm érhető el a Netflixen

Az Oscar-díjas Helen Mirren szívszorító dokumentumfilmje a naplója révén ismertté vált Anne Frank, illetve öt holokauszttúlélő történetét meséli el.
A 2019-ben készült dokumentumfilm címe #Anne Frank – Párhuzamos történetek, melyet ebben a hónapban kezd el sugározni a Netflix.

A film narrátora az Oscar-díjas Helen Mirren, aki Anne Frank, és még öt holokauszt túlélő történetét meséli el.

A dokumentumfilmben szereplő túlélőket deportálták és gyerek- illetve tinédzser korukban Anne Frankhoz hasonlóan szenvedtek, de ők szerencsésebbek voltak és életben maradtak, írja az algemeiner.com.

#AnneFrank – Parallel Stories | Netflix

Through her diary, Anne Frank’s story is retold alongside those of five Holocaust survivors in this poignant documentary from Oscar winner Helen Mirren.

Anne Frank fiatal német zsidó lány volt, aki két évig bújkált a nácik által elfoglalt Amszterdamban, és naplót vezetett az életéről. A családot végül elfogták és mindenkit deportáltak náci koncentrációs táborokba, ahol az apát, Ottót kivéve mindannyian meghaltak.

Helen Mirren a napló alapján mondja el Anne Frank történetét.

A dokumentumfilmben történészek és professzorok is megszólalnak, valamint megismerhetjük Frank és a túlélők életének néhány fontos helyszínét.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp