Meghalt Erdélyi Miklós

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A Hódmezővásárhelyi Zsidó Hitközség elnöke 74 éves volt.

Dr. Erdélyi Miklós 1946. június 23-án született Hódmezővásárhelyen. 1968-ban fogadták jogi doktorrá. Édesapja, dr. Erdélyi Sándor ügyvéd nyomdokaiba lépve 1978-tól haláláig ügyvédként dolgozott. Szakmája iránti alázatával és kimagasló szakmai tudásával kollégái tiszteletét is kivívta, olvasható a Mazsihisz Facebook-oldalán.

Életében jelentős szerepet töltött be a magyarországi zsidóság identitásának megőrzése. Igyekezett minél szélesebb körben megismertetni a magyar zsidóság hagyományait. A Hódmezővásárhelyi Zsidó Hitközség ügyvezető elnöke volt haláláig.

Erdélyi Miklós a vásárhelyi közelét ismert szereplője volt. Sokat tett a városért, teljes szívvel szervezte a helyi zsidó közösség életét, mindennapjait, vallási és kulturális életét.

Márki-Zay Péter, a város polgármestere az alábbi bejegyzéssel búcsúzott tőle:

„Büszkén mondhatom, hogy öreg barátom volt, hiszen az utóbbi években oly sokat segített, pereimet teljesen ingyen vállalta – sokszor támogattam fel a szegedi bíróság emeletére, a makói vagy csongrádi bíróság termeibe. De ettől még nem a közszereplői oldalamon emlékeznék meg távozásáról – Erdélyi Miklósnak ennél sokkal többel tartozom és tartozik neki szerintem Vásárhely és Magyarország is.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp