Meghalt Erdélyi Miklós

A Hódmezővásárhelyi Zsidó Hitközség elnöke 74 éves volt.

Dr. Erdélyi Miklós 1946. június 23-án született Hódmezővásárhelyen. 1968-ban fogadták jogi doktorrá. Édesapja, dr. Erdélyi Sándor ügyvéd nyomdokaiba lépve 1978-tól haláláig ügyvédként dolgozott. Szakmája iránti alázatával és kimagasló szakmai tudásával kollégái tiszteletét is kivívta, olvasható a Mazsihisz Facebook-oldalán.

Életében jelentős szerepet töltött be a magyarországi zsidóság identitásának megőrzése. Igyekezett minél szélesebb körben megismertetni a magyar zsidóság hagyományait. A Hódmezővásárhelyi Zsidó Hitközség ügyvezető elnöke volt haláláig.

Erdélyi Miklós a vásárhelyi közelét ismert szereplője volt. Sokat tett a városért, teljes szívvel szervezte a helyi zsidó közösség életét, mindennapjait, vallási és kulturális életét.

Márki-Zay Péter, a város polgármestere az alábbi bejegyzéssel búcsúzott tőle:

„Büszkén mondhatom, hogy öreg barátom volt, hiszen az utóbbi években oly sokat segített, pereimet teljesen ingyen vállalta – sokszor támogattam fel a szegedi bíróság emeletére, a makói vagy csongrádi bíróság termeibe. De ettől még nem a közszereplői oldalamon emlékeznék meg távozásáról – Erdélyi Miklósnak ennél sokkal többel tartozom és tartozik neki szerintem Vásárhely és Magyarország is.”

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp