Arab bojkott az LMBTQ-t támogató názáreti tahini-gyár termékei ellen

Az El Arz 2020 június 1-én jelentette be, hogy bevételéből támogatja egy arab nyelvű segélyvonal létrehozását LMBTQ fiatalok számára.

Muhammad Zoabi názáreti meleg-arab-vegetáriánus aktivista felhívására LMBTQ emberek Izrael szerte fotózzák magukat El Arz tahinival és posztolják a képeket a közösségi médiában, hogy az El Arz tudatos társadalmi szerepvállalását támogassák, írja az izraelinfo.com.


A cég az egyik legnagyobb tahini gyártó egész Izraelben, és az első arab tulajdonban lévő izraeli cég, amely nyíltan támogat LMBTQ szervezetet.

Most azonban több konzervatív csoport az El Arz termékeinek bojkottálására szólított fel, melyre válaszul a tulajdonosok megduplázták a támogatás összegét.

Dzsulia Zahar, az El Arz cég tulajdonosa és igazgatója – fotó: Zaher abu Elnaser / El Arz

 
“Mi, az El Arz tahini család tagjai egyformán szeretünk minden embert, nemre, bőrszínre, vallásra, szexuális orientációra és identitásra való tekintet nélkül. Az étel összekapcsol, csakúgy, ahogy mi is. Maradunk, amilyenek eddig is voltunk, az ajtónk nyitva áll mindenki előtt, és nem tűrjük, hogy nálunk bárkit is hátrányos megkülönböztetés érjen” – nyilatkozták a cég vezetői.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp