Izraeli csapatnál folytatja a kerékpározás élő legendája

Chris Froome a következő évadtól az Israel Start-Up Nation kerékpárcsapat versenyzője lesz. A csapat tulajdonosa történelminek nevezte a brit versenyző leigazolását.

A négyszeres Tour de France győztes Chris Froome a következő évadtól az Israel Start-Up Nation kék-fehér színeiben fog versenyezni, írja a One izraeli sportportál. A 35 éves brit kerékpáros a tervek szerint az izraeli csapatban fejezné be karrierjét, amely során eddig a négy Tour győzelmen (2013, 2015, 2016, 2017) kívül egyszer (2018) a Giro d’Italia, kétszer pedig a Vuelta (2011, 2017) legjobbja tudott lenni.

Chris Foome sárga trikóban a 2015-ös Tour de France-on

Froome az elmúlt tíz évben a brit Ineos (korábban Sky) csapatában versenyzett, ám idén év végén lejár a szerződése, amelyet azért nem kívánt meghosszabbítani, mert a csapat két másik sztárbringást is alkalmaz Geraint Thomas és Egan Bernal személyében.

A brit kerékpáros az izraeli csapattal kapcsolatban elmondta, hogy izgatottan várja, mit hoz a jövő az új csapatával, amelyet nagyra értékel. Úgy véli, hogy komoly sikereket érhetnek el együtt. Az Israel Start-Up Nation társtulajdonosa, Sylvan Adams történelminek nevezte Froome csatlakozását az izraeli csapathoz.

Az Israel Start-Up Nation 2015-ben alakult Israel Cycling Academy néven, abból a célból, hogy fellendítsék Izrael országúti kerékpársportját. Tavaly szerezték meg a nagy versenyeken való elinduláshoz szükséges WorldTour státuszt.

A legmagasabb szintre jutott az izraeli kerékpárcsapat – Kibic Magazin

Az Israel Cycling Academy ezentúl akár a legrangosabb kerékpárversenyeken, a Tour de France-on vagy a jövőre Budapestről rajtoló Giro d’Italián is elindulhat. A jövő évtől a legmagasabban jegyzett országúti versenykategóriában, a WorldTour-ban folytathatja az Israel Cycling Academy csapata, miután a tulajdonosának sikerült megvásárolnia az orosz Katyusha csapat mögött álló céget, írja a velo.hu.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp