Beduin családot mentett meg az élete árán egy zsidó férfi

A muszlim világban Michael Ben Zikri a zsidó-arab együttélés szimbólumává vált. Reuven Rivlin elnök civil díjat alapított Zikri tiszteletére.

Michael Ben Zikri egy beduin család fuldokló tagjait kimentette a dél-izraeli Sikuma víztározóból pár napja, ő maga azonban vízbe fulladt. A tragédia múlt pénteken történt, Ben Zikrinek köszönhetően három gyermek és a nagynénjük menekült meg a vízbefúlástól.

Az izraeli külügyminisztérium perzsa és arab nyelven is közzétette a történetét, és az arab világ hősként gyászolja a beduinokat megmentő zsidó férfit, írja a mazsihisz.hu.

A muszlim világban Michael Ben Zikri a zsidó-arab együttélés szimbólumává vált. Ember és ember között nincs különbség – írta egy iraki kommentelő.

Egy szaúdi kommentelő a Koránra hivatkozva azt írta, hogy aki megment egyetlen lelket, az egész emberiséget menti meg. Egy egyiptomi internetező azt írta, hogy a politikai különbségek dacára nincs köztünk vita az emberségességről, egy iraki kommentben pedig az olvasható: ilyen Izrael szerető és segítőkész népe.

A zsidó férfit vasárnap temették el Ashkelonban, temetésére sokan elmentek Hurából, ahol az általa megmentett beduin család is él.

Reuven Rivlin elnök posztumusz elismerésben részesíti majd Zikrit, és létrehozza a kiemelkedő szolgálatért járó Civil díjat, amelyet elsőként Zikri családja vehet majd át, írja a The Times of Israel.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp