Hogyan kerüljük el a koronavírus fertőzést?

A koronavírus járványnak továbbra sincs vége, számos országban már el is kezdődött a második hullám, és várhatóan Magyarország sem lesz ez alól kivétel. Íme egy lista a biztonságos és kevésbé biztonságos tevékenységekről nemzetközi egészségügyi központok és publikációk alapján.

Ugyan nincs teljesen biztos recept arra nézve, hogyan úszhatjuk meg a koronavírus fertőzést, de a jpost.com összeállítása alapján, de mindenképpen hozzájárulhatunk ahhoz, hogy csökkentsük a fertőzés kockázatát.

Az izraeli Nemzeti Koronavírus Információs Központ vasárnap közzétett egy jelentést, amely nemzetközi ajánlások alapján listázza azokat a tevékenységeket, amelyeket magas közepes és alacsonyabb kockázattal végezhetünk, ha el akarjuk kerülni a betegséget.

Egy japán ajánlás szerint figyelni kell a 3 C-re: zárt, rosszul szellőző terek (closed spaces with poor ventilation), emberekkel zsúfolt helyek (crowded places with many people nearby), közeli kontaktusok, vagyis olyan helyzetek, ahol közel megyünk egymáshoz (close-contact settings such as close-range conversations)

Alább pedig közzétesszük a Jerusalem Post nemzetközi kutatások alapján összeállított listáját:

Magas kockázat: bárok, beltéri koncertek, állófogadások, sport arénák, edzőtermek, vidámparkok, templomok, nyilvános uszodák, iskolák

Közepes kockázat: éttermek beltéri résszel, játszóterek, fodrászatok, mozik, színházak, vendégeskedés a barátainknál, repülőgépek, bevásárlóközpontok, hivatalok, munkahelyek, orvosok várótermei, szabadtéri étkezés éttermekben

Alacsony kockázat: bevásárlás a helyi zöldségesnél, kempingezés, könyvtárak és múzeumok, tankolás, kültéri edzés, ételrendelés éttermekből otthoni fogyasztással.

A listát a washingtoni Whatcom County Health Department, a Yahoo Finance és a nebraskai Orvosi lap, valamint 500 epidemiológus ajánlása alapján állították össze, és a The New York Times publikálta.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp