Vörös festékkel öntötték le Horthy Miklós szobrát

A Hazatérés Temploma kerítésén belül álló mellszobrot érte rongálás. A templom lelkésze a szélsőjobboldalái aktivitásáról korábban elhíresült ifj. Hegedűs Loránt.
A Hetek.hu egyik olvasójának elmondása szerint Hegedűs Lóránt elég ingerült állapotban beszélt mobilkészülékébe, és jól hallható módon feljelentést tett ismeretlen tettes ellen.

Horthy Miklós megítélése mindig is megosztotta a magyar társadalmat. Sokan a II. világháborús náci szövetségbe lépés, a világháborús veszteségek, a magyarországi zsidóellenes diszkriminációs politika és az 1944-ben bekövetkezett deportálások egyik fő felelőseként, a jobboldal jobboldala és a szélsőjobboldal elismerésre méltó, vagy egyenesen hős államfőként tartja számon a Trianon utáni Magyarország talpra állításáért, illetve revíziós politikájáért.

Nem ez az első eset az elmúlt hetekben, hogy szoborrongálás történt Budapesten. Pár hete Winston Churchill városligeti szobrát rongálták meg ismeretlen tettesek, akkor “BLM” és “NAZI” feliratokkal gyalázták meg a II. világháború alatti brit miniszterelnököt.

A szélsőjobboldali Mi Hazánk politikusa, Novák Előd posztolta az esetről készült biztonsági videókamerás felvételt, illetve a leöntött szoborról készült fényképet is.

Egyelőre nem tudni, hogy milyen indíttatásból követték el a szoborrongálást. A rendőrség mindenesetre nyomozást rendeltek el ismeretlen tettes ellen, és még aznap azonosították a feltételezett elkövetőt, egy 45 éves budapesti nőt, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki.

T. Edit ezt követően maga jelentkezett a rendőrségen, akit ezután kihallgattak, de ennek részletei egyelőre nem kerültek nyilvánosságra.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp