Vörös festékkel öntötték le Horthy Miklós szobrát

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A Hazatérés Temploma kerítésén belül álló mellszobrot érte rongálás. A templom lelkésze a szélsőjobboldalái aktivitásáról korábban elhíresült ifj. Hegedűs Loránt.
A Hetek.hu egyik olvasójának elmondása szerint Hegedűs Lóránt elég ingerült állapotban beszélt mobilkészülékébe, és jól hallható módon feljelentést tett ismeretlen tettes ellen.

Horthy Miklós megítélése mindig is megosztotta a magyar társadalmat. Sokan a II. világháborús náci szövetségbe lépés, a világháborús veszteségek, a magyarországi zsidóellenes diszkriminációs politika és az 1944-ben bekövetkezett deportálások egyik fő felelőseként, a jobboldal jobboldala és a szélsőjobboldal elismerésre méltó, vagy egyenesen hős államfőként tartja számon a Trianon utáni Magyarország talpra állításáért, illetve revíziós politikájáért.

Nem ez az első eset az elmúlt hetekben, hogy szoborrongálás történt Budapesten. Pár hete Winston Churchill városligeti szobrát rongálták meg ismeretlen tettesek, akkor “BLM” és “NAZI” feliratokkal gyalázták meg a II. világháború alatti brit miniszterelnököt.

A szélsőjobboldali Mi Hazánk politikusa, Novák Előd posztolta az esetről készült biztonsági videókamerás felvételt, illetve a leöntött szoborról készült fényképet is.

Vörös festékes támadás Horthy Miklós szobra ellen is

Biztonsági kamera előtt, fényes nappal, egy bő órája támadták meg gátlástalanul a Szabadság téri református templomot, illetve Horthy Miklós szobrát, vörös festékkel komoly rongálást okozva. Hegedűs Loránt lelkipásztor már intézkedett a helyrehozatal érdekében, a rendőrség pedig éppen helyszínel. Hiába is várjuk Karácsony Gergely elhatárolódását, ő épp felbujtónak tekinthető, hiszen a Mi Hazánk nemzeti összefogással tartott, tavalyi és idei Horthy-felvonulása kapcsán is uszított a megemlékezés ellen. A szobrot legutóbb június 4-én koszorúztuk meg a sikeres revíziókról elnevezett Hazatérés templomának lépcsőjén ökumenikus keretek közt. Elvárjuk a rendőrségtől, hogy ugyanolyan gyorsan állítsa elő a felelős(öke)t, mint ahogy a Horthy-felvonulásunk után előállította a Szent Korona másolatát békésen hordozó gárdistákat. Aki információval tud szolgálni a biciklis nőnek tűnő elkövetőről, az jelezze a novak.elod@mihazank.hu címen!Világszerte divat lett az európai, fehér ember történelmének átírása, dicső múltja emlékeinek elpusztítása. A Mi Hazánk Mozgalom nem fogja hagyni, hogy Magyarországon is hősi szobrokat döntsenek le a felforgatók. Bár Pokorni Zoltán fideszes polgármester is uszít a hegyvidéki turulszobor ellen, de megvédjük azt. Elég volt a szélsőliberális randalírozókból!

Közzétette: Novák Előd – 2020. július 3., péntek

Egyelőre nem tudni, hogy milyen indíttatásból követték el a szoborrongálást. A rendőrség mindenesetre nyomozást rendeltek el ismeretlen tettes ellen, és még aznap azonosították a feltételezett elkövetőt, egy 45 éves budapesti nőt, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki.

T. Edit ezt követően maga jelentkezett a rendőrségen, akit ezután kihallgattak, de ennek részletei egyelőre nem kerültek nyilvánosságra.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp