Vona Gábor: A Jobbik soha nem volt antiszemita párt

Egy tegnap megjelent interjúban mondott erőseket a párt volt elnöke. Szegedi Csanád ügye is szóba került.

Vona Gábor, a Jobbik korábbi elnöke az Alfahírnek adott interjút, amelyben többek között szóba került Szegedi Csanád esete, illetve a párt antiszemitizmusa. Ez utóbbival kapcsolatban Vona az alábbi kijelentést tette:

„Mindenféle híresztelés ellenére, sem én, sem a párt, kollektív értelemben, soha nem volt antiszemita.”

Vona Gábor lemondását követően (Fotó: Kovács Tamás/MTI)

Az interjúban a Jobbik volt elnöke arról is beszélt, hogy mennyire elborzasztotta annak idején Szegedi Csanád ügye, és hogy ez miként vezetett a néppártosodás útja felé:

„Jó barátom volt, és ami vele kapcsolatban történt a párt egy részének irányából, elgondolkodtatott; mit is nevelünk mi valójában?”

Vona Gábor elmondása szerint elgondolkodtató volt a számára, hogy a párt egyes képviselői nem tudták elfogadni, hogy zsidó származásúként valaki betöltheti a párt második emberének a szerepét. Ő maga ugyanis úgy vélte, hogy nem azt kell nézni, hogy ki milyen származású, hanem azt, hogy mit tesz le a nemzet asztalára.

Vona Gábor a Spinozában próbálta bizonygatni, hogy már nem veszi fel többé a gárdamellényt – Kibic Magazin

Vona Gábor, a Jobbik elnöke a Spinoza Színház politikai beszélgetés-sorozatának volt a vendége, ami már előzetesen nagy felháborodást okozott. Vona az este folyamán végig azt próbálta bizonygatni, hogy a zsidózós, gyűlölködő, szélsőséges párt már a múlté, hiszen mindenki, tehát ők is képesek lehetnek a változásra.

A Jobbik korábbi elnöke a jelenlegi elnökről is megosztott egy érdekességet. Eszerint a Szegedi-ügy kirobbanásának idején Jakab Péter, aki akkoriban miskolci képviselő volt még, felkereste Vonát, és elmondta neki, hogy ő maga is zsidó származású. Jakab azt kérdezte, hogy most mi legyen, mire Vona megnyugtatta, hogy folytassa a munkáját, mert nagyon értékes ember.

„A történelem furcsa igazságtétele talán, hogy ő a Jobbik jelenlegi elnöke”

– mondta Vona Gábor, aki egyébként 2017-ben még úgy nyilatkozott, hogy ő lemondana a párt vezetéséről abban az esetben, ha kiderülne, hogy zsidó származású.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp