A koronavírus gyengül és eltűnhet akár oltás nélkül is egyes szakértők szerint

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

“Olyan volt, mint egy agresszív tigris márciusban és áprilisban, de most csak egy vadmacskára hasonlít”, nyilatkozta egy olasz infektológus.

“Még a 80-90 éves idősebb betegek is jobban bírják a fertőzést, az a korosztály, amely korábban belehalt volna a betegségbe.” Ezt egy vezető olasz infektológus nyilatkozta az angol Telegraph nevű lapnak.

A koronavírus az egész világon elterjedt, több millió embert fertőzött meg, és többszázezer ember halálát okozta. A kutatók az oltás lázas fejlesztésébe kezdtek.

A kép illusztráció

De az olasz San Martino kórház fertőző betegségekkel foglalkozó klinikáján dolgozó Matteo Bassetti professzor szerint talán nem is lesz erre szükség.

Bassetti elmondta a Telegraph-nak, hogy a vírus gyengülni kezdett az utóbbi hónapokban.
„Márciusban és április elején teljesen más tüneteik voltak a betegeknek. Olyan emberek jöttek hozzánk, akik nem bírtak úrrá lenni a betegségen, oxigénre és lélegeztetőgépre volt szükségük, sokuknál tüdőgyulladás lépett fel”, mondja.

A szakember szerint az elmúlt négy hétben teljesen megváltoztak a tünetek. Sokkal kevesebb légzőszervi problémával találkoznak, talán a vírus genetikai mutációjának köszönhetően, de ez még nincs kimutatva tudományosan.

Matteo Bassetti

Bassetti úgy véli, elképzelhető, hogy nem is lesz szükség oltásra, mert a vírus magától eltűnik.

Nem ez az első eset, hogy szakértők azzal állnak elő, hogy gyengül a vírus. Májusban Karol Sikora onkológus professzor, a brit Rutherford Egészségügyi Központ vezető orvosa ugyanezt mondta.

Persze nem mindenki ért egyet ezekkel az állításokkal. Bharat Pankhania, az Exeter-i Orvosi Egyetem klinikai előadója szerint túl optimista ez a teória, és nem hinné, hogy a vírustól ilyen gyorsan és könnyen megszabadulhatunk.

„Akkor fog eltűnni, ha nem lesz kit megfertőzni. Ha lesz egy megbízható oltásunk, akkor ugyanaz fog történni, mint a bárányhimlő esetében. De mivel a koronavírus nagyon fertőző és széles körben elterjedt, ezért még sokáig jelen lesz közöttünk”, mondta.

Pankhnia szerint ez akár sok-sok évet is jelenthet, de az is lehet, hogy a koronavírus sosem fog eltűnni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp