Bob Dylan lett a legidősebb előadó, aki a brit slágerlistát vezeti

Az amerikai énekes-dalszerző új albumával Paul Simont előzte meg. Ez Dylan karrierje során a kilencedik első helyzett lemeze.

A 79 éves Bob Dylan Rough And Rowdy Ways című új albuma 34 ezer eladott példányszámmal nyitott a ranglistán. Ezzel az énekes-dalszerző lett a legidősebb olyan előadó, akinek új számokat tartalmazó lemeze a brit slágerlista élére kerül.

Az előző rekorder Paul Simon volt, akinek Stranger To Stranger című albuma 2016-ban vezette a brit slágerlistát, ekkor Simon 74 éves volt. Ha viszont a válogatáslemezeket is beleszámoljuk, akkor jelenleg is Vera Lynn vezet. Az idén 103 éves korában elhunyt brit énekesnő ugyanis 92 éves volt, amikor a We’ll Meet Again című válogatásalbuma az első helyre került 2009-ben.

Bob Dylan első, a brit slágerlistát vezető albuma az 1963-ben megjelent The Freewheelin’ Bob Dylan volt. Ezen olyan klasszikus dalok találhatók, mint a Blowin’ in the Wind, a Girl from the North Country vagy az A Hard Rain’s a-Gonna Fall.

Az új lemez Dylan kilencedik olyan albuma, amely a slágerlista élére került. Ezzel a Queennel, illetve az ABBA-val áll azonos helyen a rangsorban, amelyet a Beatles vezet 16 első helyezett lemezzel.

(Index)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp