Bálint gazda koronavírus-fertőzött volt

A 101. életévében elhunyt kertészmérnök a kórházban kaphatta el a fertőzést. Özvegye jelenleg is karanténban van, emiatt a temetés időpontját is el kellett halasztani.

A Blikknek nyilatkozott a múlt hét vasárnap elhunyt Bálint György özvegyének egy közeli hozzátartozója, aki elmondta, hogy Bálint gazdát, miután rosszul lett, a siófoki kórházban kezelték. Az ott készült első koronavírus-teszt még negatív volt, ezt követően került a kertészmérnök egy Budapest közeli intézménybe, ahol szintén elvégezték a tesztet, amely ismét negatív lett. 

Bálint György (Fotó: MTI/Czimbal Gyula)

A tesztet a betegnél kialakult kétoldali tüdőgyulladás miatt harmadszor is elvégezték, amely immár pozitív eredményt mutatott. Ekkora azonban már Bálint gazda meghalt.

A hozzátartozó szerint a család értetlenül áll az eset előtt, hiszen az idős Bálint gazda a járvány kezdete óta önkéntes karanténban volt. „Az utcára sem engednek a szeretteim, az unokámtól és a dédunokáimtól is el vagyok tiltva” – mesélte Bálint György a Blikknek egy korábbi interjúban. 

Házi karanténból robbantotta fel az internetet a 100 éves Bálint gazda – Kibic Magazin

Bálint György családja kérésére önkéntes házi karanténba vonult a koronavírus-járvány miatt. Így most még egy kis mémesülésre is van ideje. Két héttel ezelőtt számolt be arról a Blikk, hogy Bálint György, vagyis Bálint gazda családja kérésére önkéntes karanténba kényszerült vonulni a koronavírus miatt.

Bálint gazdát nem név szerint ugyan, de a koronavírusról szóló kormányzati tájékoztató oldal is megemlítette június 23-án: Elhunyt egy 100 éves, krónikus beteg” – írták.

Mivel Bálint gazda felesége jelenleg is karanténban van, így a temetéssel megvárják a kéthetes vesztegzár leteltét. Bálint György temetése nyilvános lesz, július 14-én 11 órakor a Fiumei úti sírkertben helyezik örök nyugalomra.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp