Antiszemitizmussal vádolja a fideszes miniszteri biztos Cseh Katalint

Levelet írt Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő a Momentum politikusának annak kapcsán, hogy Cseh Katalin aláírta azt a nyilatkozatot, amelyben huszonöt európai ország több mint ezer parlamenti képviselője tiltakozott Ciszjordánia jelentős részeinek tervezett izraeli bekebelezése ellen.

Cseh Katalin Facebook oldalán reagált a fideszes képviselő levelére. Szerinte a tiltakozással hitet tett az izraeli-arab együttélés, a két állam megoldás mellett, és az egyoldalú annexió ellen.

Hoppál Péter

„Vagy talán Hoppál Péter úgy gondolja, hogy Emmanuel Macron, a konzervatív Boris Johnson, vagy épp az EU külügyi főképviselője, Josep Borrell szintén antiszemita, amiért a régió destabilizálódásától tartva ellenzik az egyoldalú lépéseket és sürgetik a két állam elvén alapuló megoldást?”, írja Cseh Katalin közleményében.

Szerinte a Horthy-korszakot morális iránytűként értelmező Fidesznek óvatosabban kellene dobálóznia ilyen súlyos jelzőkkel. „Miután nyíltan antiszemita írókat a Nemzeti Alaptantervbe emeltek, miután Hóman Bálintnak szobrot akartak állítani, miután a kormányzati propagandasajtóban tűrik a nyílt zsidóellenességet, meggondolatlan vádaskodás helyett több önvizsgálatra lenne szükség a kormányzati oldalon.”

Cseh Katalin kijelentette, nem tartja magát antiszemitának, már csak azért sem, mert jelenlegi párja, Berg Dániel is zsidó. Ezen kívül Izraelt csodálatos országnak tartja, amelynek lakói már sokszor az egész világnak példát mutattak kitartásból, innovációból és demokráciából.

Ugyanakkor elítéli a mostani, Netanjáhu által vezetett jobboldali kormány törekvéseit, amelynek egyoldalú akciói szerinte ártanak nemcsak az arab-izraeli viszonyoknak, de Izrael biztonságának és hosszú távon a zsidóságnak is.

Kapcsolódó cikkünk:

Cseh Katalin Momentumos képviselő is tiltakozik Ciszjordánia annexiója ellen – Kibic Magazin

Huszonöt európai ország több mint ezer parlamenti képviselője közös levélben tiltakozott Ciszjordánia jelentős részeinek tervezett izraeli bekebelezése ellen. A szerdán nyilvánosságra hozott levél 1080 aláírója felszólította Izrael vezetését, hogy mondjon le a tervről, amely „gyakorlatilag állandó ellenőrzést teremtene a töredezett palesztin területek felett, megfosztaná a palesztinokat mindenféle szuverenitástól, illetve megágyazna újabb jelentős területek elcsatolásának”.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp