Izrael az Egyesült Arab Emírségekkel közösen száll harcba a koronavírus ellen

Izraelnek és az Egyesült Arab Emírségeknek nincsenek ugyan hivatalos diplomáciai kapcsolatai, a koronavírus elleni védekezés azonban tudományos együttműködésre késztette a két országot.

Az Egyesült Arab Emírségek hivatalos hírügynöksége csütörtökön jelentette be, hogy szerződést kötött két izraeli céggel a kutatás- és technológiafejlesztés területén folytatandó együttműködésről, amely elősegíti a koronavírus-járvány elleni küzdelmet. A tudományos és orvosi megállapodás célja, hogy védjék a térség lakosságának egészségét – olvasható a WAM hírügynökség tudósításában.

Koronavírus-tesztelő állomás Izraelben

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a légierő új pilótáinak avatóünnepségén jelentette be, hogy Izrael tudományos együttműködésre készül az Egyesült Arab Emírségekkel, és noha utóbbival nincsenek hivatalos diplomáciai kapcsolatai, ez a kooperáció segít szembeszállni a járvánnyal. Netanyahu szerint a megállapodás az elmúlt hónapokban folytatott kiterjedt és intenzív kapcsolatok eredménye, és áldást fog hozni sokak számára a régióban.

A megállapodásról szóló hírt az izraeli egészségügyi minisztérium is megerősítette, az együttműködésben résztvevő cégek nevét azonban nem hozták nyilvánosságra. Az izraeli 12-es csatorna úgy tudja, hogy a megállapodás létrejöttében fontos szerepet játszott a Moszad vezetője, Yossi Cohen. A tervek szerint a két ország közötti együttműködést később más területekre is kiterjesztenék.

Először érkezett repülőgép egyenesen az Arab Emírségekből Izraelbe – Kibic Magazin

Az Etihad légitársaság gépe humanitárius segélyt és orvosi műszereket hozott a Ciszjordániában és Gázában élő palesztinoknak. Először landolt az izraeli Ben-Gurion repülőtéren az Egyesült Arab Emírségek gépe, amely egyenesen Abu Dabiból érkezett Izraelbe, írja az Izraelinfo. A segélyakciót az Emirátusok és az izraeli külügyminisztérium közösen szervezte, ami azért érdekes, mert a két ország között nincs diplomáciai kapcsolat.

(Times of Israel, MTI)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp