Antiszemita megjegyzéseket kapott Hollywoodban Winona Ryder

Ryder többek között elmesélte azt is, hogy milyen durva antiszemita kifejezéssel illette őt Mel Gibson egy alkalommal.

Nem egyszer antiszemita megnyilatkozásokkal találta szembe magát Hollywoodban Winona Ryder. Például többször is megkapta már azt a bóknak álcázott rasszista megjegyzést, miszerint “túl csinos ahhoz, hogy zsidó legyen”.

Előfordult olyan is, hogy azért nem kapott meg egy filmszerepet, mert a stúdió főnöke túlságosan zsidósnak találta a kinézetét ahhoz, hogy egy kékvérű család tagját alakítsa.

Winona Ryder

Ryder felidézte azt is, hogy egyszer Mel Gibsonnal találkozott egy partin, ahol Gibson ízléstelen vicceket sütött el vele és meleg barátjával kapcsolatban. A meleg férfitől azt kérdezte, hogy “nem lesz-e AIDS-es” azáltal, hogy együtt buliznak, Rydert pedig a rendkívül sértő “oven dodgers”, azaz „kemence-szökevény” kifejezéssel illette, amely egyértelműen a haláltáborokban elgázosított zsidókra utalt.

A Sunday Times riporterének kérésére Ryder beszélt zsidóságához fűződő kapcsolatáról is: „nem vagyok vallásos, de zsidónak azonosítom magam. Ez nem könnyű, mert a családom jelentős részét a koncentrációs táborokban pusztították el, ezért is foglalkoztat ennyire ez az időszak.”

Később Mel Gibson bocsánatot kért Rydertől.

Az eredeti cikk itt olvasható.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp